Blogger Backgrounds

Friday, 3 August 2012

~ERR,lalalalala :D

Hallow..eh2 silaplah!hehehe…
assalamualaikum w.t.b >.< *jawab tau
hmmmm, entry utk kali ni skadar nk berkongsi.jgn salah faham ek.apa barang mencetuskan kontrovesi murahan beb! X layan derr.sedar x
allah bagi kita
2 tangan kan
2 kaki kan
2 lubang idung kan
2 ulas bibir kan
2 pasang telinga
2 pasang mata
Tp kita Cuma da satu je hati
So mana lagi satu tuh? Jeng3…
Allah menjadikan setiap hamba-Nya berpasang-pasangan kan.so stay cool n rilek.jodoh Dia dah tetapkan.sehebat mna kita merancang,Dia lebih hebat  ukeh. Org kata klu x dipecahkan ruyung , manakan nak dpt sagunya kan3.straight to d pointlah.lelaki dan perempuan ni saling memerlukan tp biarlah kena pada caranya.nafsu? ni pelingkup idup! Laknatullah? Dia dh pernah bersumpah depan Allah bahawa dia akn musnahkan anak cucu adam.bercakap soal jodoh bukan boleh di bawak main2 tau.it’s about future.wah2,sejak bila aq pndai ckp prihal masa depan ni huh? Arhhh,ni sume sir punya pasallah..spa suwuh budak bawah umo mcm aq tulis essay pasal ‘my future perfect husband’?sume org excited.budak llaki dgn cara meke n budak perempuan dgn cara t’sendiri tp budak pompuan la plg feeling skali..mcm2 jenis taste ada.gi la usha…ayt n characteristic mmg terbaik dari ladang lahh.grammer or languages xyh la usha.cer hayati apa characteristics yg ditulis.antaranya ..jeng3..rahsia lorhh

Bercakap soal jodoh atau lelaki, bikin aq trasa lebih seram drpd tgk crita hantu..eeeee.fobia? trauma? Anti-lelaki? Terlalu memilih ? takut risiko ? heartless ? x laku? Arhhh…ntah la.for me,
“boys cannot be trusted in relationship
But they’re such great friends”
Susah kan nk dpt org yg betul2 sygkan kita n willing to do anything 4 us. X semua org mmpu menerima kehadiran seseorang dlm idup dia apa adanya.dan yg paling bikin aq takowt, ketidaksetiaan.sowang setia sowang lagi slalunya mesti spoil.in that case, aq suka lelaki yg kurang melayan perempuan.xda la jeles2 kan.xyh ensom2 aihh..bikin serabut ja.my senior did ever said, “klu suka dy,berdoalah semoga dy menjadi jodoh kita n slalu dekat dgn kita.klu dia ditakdirkan untuk kita,dia sendiri yg akn datang at kita” .so I’ll keep waiting 4 that unknown guy.jgn risau,saya terima awk apa adanya.ngee~ gatainya,ketuk kpala kang bengong 2 taun!! Tp siyes la.setiap org ada kelebihan n kekurangan masing2.nobody’s perfect kan.
Sebagai seorang manusia biasa yg xda apa2 super magic power,aq x mmpu nk menghalang segala hal fitrah yg berlaku tp insyaAllah ,aq akn pastikan not out of control. Mungkin aq x mmpu nk mengagak even prasaan aq sendiri bub kadang2 kita ragu2 kan.what do I can is just pray all the bez. Aq xnk la ‘tersangkut’ dgn org2 yg x sepatutnya or ‘pelik d mata aq’. Aq xnk tersilap n aq xnk kegelapan tu milik aq.aq xnk mata aq dikaburi dgn helah physically look bub physically look mean nothing.uat pa muka ensom or cun tapi aty kotor n busuk mengalahkan longkang! Uat pa muka ensom tp solat un x full.nabi yusuf yg ensom gila babas un x sombong utk sujud pada Allah tau.aisyah n khadijah yg cantek tuh, x pnh un t’hegeh2 or t’gedik2 dgn lelaki.Allah pinjamkan sikit je un nikmat tu tp dah bongkak.hey, bila2 ja Allah boleh tarik balik tau.

Ya Allah, jika aq jatuh cinta
Cintakanlah aq pada seseorang yg melabuhkan cintanya padamu
Agar bertambah kekuatanku untuk mencintaimu

Ya Muhaimin,jika aq jatuh hati
Izinkanlah aq menyentuh hati seseorang yang hatinya tertaut padaMu
Agar tidak terjatuh aq dalam jurang cinta nafsu

Ya Rabbana,jika aq jatuh hati
Jagalah hatiku padanya agar tidak berpaling dari hatiMu

Ya Rabbul Izzati,jika aq rindu
Rindukanlah aq pada seseorang yang merindui syahid di jalanMu

Ya Allah, jika aq menikmati cinta kekasihku
Janganlah kenikmatan itu melebihi kenikmatan indahnya
bermunajat di sepertiga malam terakhirMu

No comments:

Post a Comment