Blogger Backgrounds

Saturday, 8 December 2012

Sejarah Mungkin BeRulang




Sejauh mana mampu bertahan
Sampai bila harusku tahan
Setiap kali bertentangan
Tiada ketenangan..

Cemburumu merantai hati
Meleburkan semangat diri
Bila aku kenangkan kemanisan lalu
Semua itu ku ketepikan

Andai ku turut rasa hati
Telah jauh ku bawa diri
Tapi kemaafanku lahir dari hati mengatasi
Sejarah mungkin berulang
Walau engkau ku maafkan kasih
Tapi mungkin hanya sementara
Keinsafan di hatimu

Berpanas hujan berembun
Tak pernah ku hiraukan
Asal dapat memenuhi segala keinginan  hati

Ku bina istana kita
Dihiasi lukisan rindu
Indah Nampak dari luar
Tapi penuh dengan kepalsuan
Bila ku tiada tebuktilah
Betapa  aku mulia di sisimu
Sejarah mungkin berulang…


Long time no updating ! betulkah ayt nie ? terasa janggal utk menulis but I have to. Just wanna let them know something that I am not strong enough to tell . well, people use different way in describing their feeling rite. Kepada Allah tempat kita mengadu. Bukan pada FB, twitter , blog n etc. this post just wanna let her know the thing she should know . it’s  going to over. So I need to let her know. Pandailah anda mencari sumber utk tahu segala hal ni eh. Anda kan ramai kawan. Kawan baiklah katakan yg akn selalu support anda . Btw mereka insan yg anda percaya, saya siapa kan. anyway, nie blog saya, my own account. Tak fake na . ouh lupa, I want u to hear that song. Hmmm, I have been waiting for so long . penat menanti jawapan yg tak pasti .so, I ‘ve decide something. Sedar tak sedar, saya telah pun memberi anda too much time utk pulihkan keadaan n come to me with any text within one month. Then saja lah lanjutkan lagi  for another one week. No change .

-anda tak ingatkan sayakah ? hahaha,  stupid question !
-tak rindukah ? nie soalan bangang !
- masih ada sayangkah ? nie so bodoh utk yg kesekian kali !

Orang berseronok mana la ingat kita kan. kita at sini punyalah dok ingatkan dia. Pi mana2, teringat nk belikan utk dia tapi bila tersedar kembali keadaan kita, “hmmm, ta payah la. dia ta ingat aku pun” hahaha. Stupid feeling come again and I am so stupid to wait for u . always talk about u. hmmm , orang Nampak hubungan kita macam bley pergi jauh ja bub diorang sume igt awak sayang saya so damn much seperti mana I ever loved her . tu sume pandangan orang ! hubungan kita tak pernah menimbulkan sebarang keyakinan dalam diri saya. U know why, anda cakap anda sayang saya. Yes mmglah saya tahu hal tu n ada orang lain jgk yg tahu hal tue. Satu hal yg mereka tak tahu, sayang awak bukan je untuk saya. Untuk ‘kakak2’ kesayangan yg lain jugak kan. well, they seem so special. Ta marah pun tapi Cuma terfikir siapa yg paling anda sayang di sini ? haruslah jawapannya mereka kan. well, they understand u so damn much kan. that’s why diorang selalu support apa yg awak buat! Saya nie, selalu membangkang . koje dok bletiaq ja kan .


Hey… tahu tak


Bila Saya Marah Bermakna Saya Ambil Tahu , Saya care .

Bila Saya Berleter Bermakna Saya tegur Salah Silap Awak Dan Saya taknak Awak terus hanyut .

Bila Diam , Bukan Bermakna Saya Setuju Dengan Semua Perbuatan Awak .

Bila Saya Cemburu , Bermakna Saya tak Mahu Kehilangan Awak 
.
Bila Saya Jauhkan Diri Saya Dari Awak, Bermakna Saya Nak Awak Datang Dekat Dan Pujuk Saya Semula Dan Nak Awak Belajar Rindukan Saya .

Dingin Saya Dengan Awak Bersebab. Saya Nak Awak Tahu Yang Awak Di Pihak Yang Salah . Saya Tak Mau Awak Terus Di Situ

Awak tahu , Setiap Perbuatan Saya Cuma Mahukan Yang Terbaik Untuk Diri Awak .

Dan Tak Pernah Bermaksud Untuk Kongkong Awak Dalam Setiap Perbuatan Awak . Saya Jaga Awak Sebab Saya ...


Awak masa awak dgn saya akn berakhir. Mungkin takdirNya menginginkan kita cenni ? mungkin ni yang terbaik. Lepas ni, awak bebas nk uat apa jer. Takdalah orang nak marah awak. Takdalah orang yg koje dok panaskan awak je kan. takdalah dengar orang dok berletir kan. takdalah dengar rayuan utk awk berubah lagi kan. ‘TOLONGLAH BERUBAH’ dah mati mungkin. Awak dah cukup besar utk fikirkan kata2 saya tapi sayangnya kata2 saya Cuma kata2. Apa2 yg jadi pun, ingatlah selalu pesanan n nasihat saya at awak. Maaflah, keperpecayaan saya at awak tak mampu mencecah 100% . saya bukan insan yang baik. dah terbukti kan sume tu at awak ? u’ve know me kan ? so, u may decide ur decision . I’ve make mine . so kalau kita gabungkan keputasan masing2, insyaAllah kita akan jumpa jalan sepakat . maaflah sikap saya kadang2 menggoyangkan perasaan awak terhadap saya. Saya Cuma ta nak peristiwa n sejarah lalu berulang.

Tangan ni terasa ringan je sejak akhir2 ni untuk uat lambaian terakhir. Mulut ni gedik sangat nk say good bye. Kenapakah ?  something’s  going inside my heart  mungkin. I am someone who afraid of losing even I seem don’t care people wanna go from my life .  btw, mmg tengah uat list ‘ out of my life’ pon. Sebab apa ? sebab saya nk nikmati hidup saya yg tak lama nie dgn orang2 yg betol2 sayangkan saya n ikhlas dgn saya. Kita kontra. Masing2 berselindung di balik sekeping hati yg kemetok( kechik ) tue. Siapa sangka, hati yg kemetot tu mampu menyembunyikan hal yg besar kan . kuasa Allah.

                     



## hmmmm, I am still here for you. Just come.  Good luck in everything . thanks for so much thing. May Allah bless u. berbahagia selalu dgn insan tersayang . keep smiling . Semoga sentiasa dlm peliharaan-Nya. Take care hossi . if i am ur hossi, u'll come back . 


Once I say good bye, there’s no hello for u. btw thanks for coming !  just step back as u ever did before eh J u’re so happy puppy in that way kan ?  well, people, easy come, easy go kan. but unluckily I am not good enough to say good bye. At least I have made a very big try till I get it. And Alhamdulillah, He gives me strength to let it go. So tadaaa..
Let us not talk about the past years k. just focus on 2012 k. hmmm, 2012  a year which I build so much dreams. Satu un tak jalan. Hmm, kita merancang tapi Dia yg menentukan. Dia tahu apa yg terbaik ok. Just take it positively. Yes, everything happens with reason

Allah takkan menguji kamu dgn sesuatu yg tak mampu kamu pikul” “ Allah gives for someone selected because He knows u can go through it

NSDF –NAA Cuma KENANGAN . dh abadikan dlm sejarah un. Sejarah yg x mungkin berulang ! dia membawa phenomena baru dlm hidup aku after insan yg aq masih kekal respect hari ni, which is seorang senior  yg I do really amaze him in everything he ever done ! u’re great sis. Anda insan yg mampu menitiska air mata saya almost everyday. Andalah racun, andalah penawar. Tapi tu semua KENANGAN. Sakit ,perit, suka, gembira let burst it.  Apa yg pernah jadi tu anggaplah pengalaman n pengajaran dlm hidup kita. Kita mungkin x pernah ada sebarang ikatan tp hati ni terlalulah sayangka anda suatu ketika dahulu. Klu nk ditanya prasaan tu hari ni, sorry to say, I have no answer for it. After the last letter from u, frust seketika but hidup ni mesti diteruskan. I change everything. Yes, I admit it. No loves in life.  Takda nya rindu-rinduan. Bkn hanya utk anda tapi juga untuk insan lain. Lidah ni tetiba jadi kelu untuk ungkapkan sayang . and sometime terasa sayang yg diucapkan utk diri ni seolah-olah angin ja. Sorry but that’s the fact. Mereka yg tak mampu buktikan kata-kata sayang mereka ! I can’t believe anyone’s love . just forget everything ever happened between us naaa . stay peace ye. Kita senior- junior je kan. no heart feeling right ? everything is over kan. I try to fulfil ur wish dear. I’ll try ! tak mudah untuk melupakan insan yg kita teramat-amat sayang but not possible rite ?

Hmmm, buat yg terasa, yes it is for u ! terima kasih atas kata2 indah kau. Terima kasih atas kesudian untuk pinjamkan aku senyuman yg sometimes agk menyentuh kalbu tu. Well, no heart feeling between strangers.  Hahahaha. Degil kn bdk nie ? jahat kan? nak tau sebab apa, korang sume yg ajarkan ! aku follow je tunjuk ajar korang. Terima kasih sifu. Terima kasih atas pengalaman yg agk bermanfaat tu eh. Semoga Allah menyedarkan kalian atas apa yg kalian lakukan. Hmmm, terima kasih jgk sebab sudi penuhkah list aku n cuba buktikan siapa korang. Yes, almost same but use different time je. . Ur words, behaviours lbey kurang ja. Fakes ! u look great with those words bro but luckily I am not too stupid to know it. Thanks  God ! mungkin aku salah but I know, masih ada lagi si jejaka idaman hati sang dara. Hehehe tp ada kat mana, itu ta tau.. He knows n He’ll let us know when the right time has come. 

Monday, 12 November 2012

untuk awk :)

Penat dok pusing badan nk shoot gamba ni tau J hehehe.
It’s ok. She done more than that for me
Saya really appreciate awk dlm hidup saya n this post specially for u not her.siyes2..
*  -    Perkenalan kita mmglah awk yg mulakan..saat tue saat mmg hati tgh bergelora arr.u know why right? U stalker!!
*    -  KFC, DUNKIN DONUT,SECRET RECEPI, DOMINO’S PIZZA n haaa, x lupa connetto ! keja bagi mkn ja..tau la org over slim!
*     - Sedey tgk saya sedey? I won’t be sad lorh..i am happy jaJ
*   -   U smile, I smile..
*   -    Hossi in the skies…
*    -  Love me even ta tau byk mana..tp bley nmpk la jgk!
*     - Suka main2 even org siyes tp bila dia siyes nmpk buruk n org lain akn mainkan dia pulak time tue..pdn muka :P
*     - Manis bila senyum n could make everyone miss her smile for the first sight..believe me
*    -  Baik n sometime  over baik smpai org pijak kepala..suka cover org!
*    -  Sanggup korbankan diri utk org yg dia sayang n rapat cth; kwn2
*    -  Slalu cuba jaga hati org..
*     - Always try to make me happy in no matter what..suka korek rhsia sya! Igt x tau ka
*    -  x pernah tya whether I love her or not n x pernah un suruh sya trima dia Cuma dia ckp, don’t leave her without knowing what had happened n Yes, I won’t before I get the truth
*    -  Always think, I am easily get angry bub klu dia uat hal, I will keep silence n we seem like in global crisis..pandai-pandailah fhm ek
*     - The most thing that amaze me, she tries to understand me…
*   -   Dia tau saya syg org len tp dia ttp at situ..masih sama mcm dulu…saya pula yg serba salah tmbh2 when she choose me than her (‘kakak’)
*     - Mrajuk da org pujuk! Tu yg bez..hehehe
*    -  Kesian dia..x pnh ckp elok2 dgn dia.x reti sbenarnya bila face to face dgn dia.that’s why kita org lbey rpt dlm fb n when mcj2 ja >.< sya garang dgn dia n ONLY HER…
*    -  Suka mengungkit n peril dia..always talk about her ‘sisters’ yg blambak at luar sana tuhh even dia dh berkeras ckp X SUKA!!
*      -Xkn brani berhadapan or jumpa bila dia sedar dia uat salah…
*    -  Slalu kirim salam yg  x pernah dibuat org!
*    -  Mmglah dia cumel tp mencemar duli..dia tinggi!!sya rendah SIKIT JE

Walaupun kehadiran dia x pernah terduga n mengejut gitu, tp aq xdalah menolak kehadiran dia mentah2..org nk berbaik-baik dgn kita, xknlah nk halau plak kan..at least even dia bkn siapa2 dlm idup aq, aq x pernah buat dia mcm sampah.aq x pernah biar dia terkontang-kanting. Yes I seem don’t care but truly said, I care much about u after her..pernah dia melawak tp dlm nada yg ignkan jawapan..siapa yg aq akn pilin sama ada dia or dia . what a killer question! I can’t answer u. sejahat-jahat aq, x pernah un terlintas nk buang dia dari idup aq n x pernah un anggap dia menyusahkan or layak jadi sampah ja..x pernah jgk anggap dia x wujud since the day she came..i know u came wif hope and u still there wif the hope. I try not to hurt u because I ever feel sakitnya kita disakiti oleh org yg kita sgt2 syg..klu ampa rasa sakit, sakit lagi yg kmi tanggung slama hari ni but it’s ok..not to talk about me k.

Tiada kata syg bkn bererti tiada syg..i learnt so much about what had happened n i had promise myself not to repeat everything..apa yg jadi, Cuma antara saya dgn Allah..sya kena bangkit n teruskan perjalanan idup saya.  Saya kena bukak mata luas2 dlm menghadapi masa depan.. those tears I ever had was not mine n sya akn pastikan forever will not be mine..jgn la heran bila org bersedih sya still ok..i won’t break my promise. I keep my words. Dn’t worry. Sya bkn manusia yg melupan jnji sendiri n I hate to play with those suck words, I’ll be there for u or just there’s the only u I love! Ni semua palsu ja nihh  but I’ll say this :

-I’ll be there for u in no matter what..~insyaAllah, slagi nyawa dikandung badan, slagi kuasaNya mengizinkan..
- u’re my only? Bohong gila..then nk taruk mana kwn2, bf (klu ada), family;
U’re the only AFTER Dearest God, Rasulullah, my family n friends..

Mcm ni lah..selagi masih terdaya, selagi aktif tubuh badan ni, selagi Allah masih mengizinkan, insyaAllah, sya sentiasa ada utk awk. Do find me. I am anywhere..masa tu sentiasa ada.if u need shoulder to cry, I am here. Just come.apa2 un, jgn lupa setiap yg jadi semua dgn izinNya.

I did everything for a reason..
-saya x mau awk mnja mcm bdk2 len..
-saya ta mau awk naik tocang bila saya slalu ‘kasi muka’
-sya nk ubah awk jdi insan yg baik bub saya tau awk boleh.awk x perlu cntohi sya bub sya x baik mn un tp awk muda lagi.ramai lgi senior yg baik n sya nk awk cntohi meke..i wait for the change.
-sbelom sya pergi jauh dari awk, sya nk awk yg baru.awk yg mmpu uat saya rasa bangga..awk yg mmpu bikin mk n ayh happy.sya nk sume org tabik spring sama awk bub meke sume pernah pertikaikan pasal perubahan awk
-I wanna stop those rubbish words from them to u..



#maaf, social life awk masih asing dlm diri saya n saya cuba utk faham sume tu. Org2 yg terdekat dgn awk, err, sya cuba suka ok! Klu diorang syg awk, diorang akn sokong apa yg saya uat J  

## maaf eh bub post ni dah lama ada dlm draf.so nmpk berhabuk sikit. Anyway, ni ikhlas dari hati.




Sunday, 11 November 2012

ByE :)

Assalamualaikum..ehem3,
x jawab dosa tp klu jawab tu, err apa2 je lah :D

dedicated entry for u! ehem,
         ~Conan Edogawa ! minat sungguh dia :)
budak style? yes, she is..

She gonna leave me.err pembetulan, she gonna leave Malaysia. She went to Indonesia. OMG, she gonna meet my dearly Randy Pangalila maaa! oit, jgn lupa minta signature dia tau! if not, jangan balik Malaysia yer.

thanks utk ni..

haiii, baru gi Indonesia dah pesan macam2. lai lai maaa...seb bek jiran ja Malaysia dgn Indonesia tu.hehehe.
bdk kechik, jgn la risau sya d sini always ok meh. jgn la rindu2 sgt eh..perasan! jgn la sedeh2. kang spoil la mood asyik dok igt manusia2 at sini ja. enjoy urself at sana eh. suka betol igt kita kan.hahaha. 

please...
jgn la dok pikiaq bukan2.insyaAllah, everything will be ok. i pray for u lah.
-semoga sentiasa selamat pergi n balik :)
-semoga sentiasa dlm perlindungan n rahmat-Nya :)
-xmau lah sedeh. dh besaq kot. xmau nanges2 dah!


u know what, u're someone who always make me smile.haish, sunyi sudah hidupku tanpa telatah nakal n mrapumu..hehehe. xda org yg nk merapu dgn kmy lah ye! xpa, x lama kan.stay fine..







Saturday, 15 September 2012

jArAk AnTaRa KiTA


x perlu selalu ada depan mata kalau asyik nk gadoh ja..
x perlulah jumpa sepanjang masa..terserempak un da cukup
x perlulah nk berlakon segala bagai..just be urself ja
org kata, biarlah jauh di mata
tp dekat di hati


in a relationship, we just need the heart
kilometres, miles..nothing lah
kepercayaan, kesetiaan mesti mau ada  maa

hubungan jarak jauh..
penang-kelantan
penang -selangor
penang-melaka
penang- er mana2 je lah
 jauh kot...

 do u believe in it? wa manyak ragu2 ooo. bley sasau der.kawan sndiri dok jauh un dah loqat ! siap ckp dia dh lupa aku segala bagai..'adek' dok area2 utara ja un still rsa macam dia dok at amerika utara ja..huhuhu.dokk dekat2 x bez gak bub x sempat nk tido + mimpi yg indah2, alih2 da sampai.
apa2 un, Allah da tetapkan yg terbaik utk kita...

apa2 un..
sejauh mana jarak memisahkan kita, 
insyaAllah selagi diizinkan-Nya
aq akn selalu ada buatmu :D

hey budak..
saya x berjanji kalo saya x mampu nk tepati
i mean what i ever said
don't u doubt on me
mungkin nmpk saya uat ta tau ja hal kamo
tp believe me, i still do care about u
xda kata sayang dari saya,
x bermaksud xda lagi syg utk kamu..




Saturday, 1 September 2012


 KeRna aKu HaNya AkU
“Allah x pernah mengambil sesuatu yg kita sayang melainkan dengan menggantikannya dengan sesuatu yg lebeh baik dari yang kita sayang”


Tak perlu mencari teman secantik Balqis andai diri tak sehebat Sulaiman..mengapa mengharap teman setampan Yusuf jika kasih tak setulus Zulaikha..tak perlu mengharap teman seteguh Ibrahim andai diri tak sekuat Siti Hajar..dan mengapa didambakan teman hidup sesempurna Rasullullah s.a.w kalau diri x seteguh Siti Khadijah..



Nak bersahabat? Nak berbaik ? saya slalu ada utk awk?
Jujur, saya tiada masalah dgn semua tu tp alangkah bagusnya jika awk buka mata luas2 bub sya
bukan insan yg mungkin seperti yg awk harapkan..sya juga manusia biasa yg da byk kekurangan..





Walaupun saya bkn manusia yg sempurna n terbaik, at least saya MENCUBA utk jadi baik..

“Trima kasih buat korang  yg hadir dlm hidup aku..ikhlas ke x, aq x layak nk judge korang..sume tu urusan korang dgn Allah..apa2 un InsyaAllah, selagi korang slalu ada utk aq, aq un akn buat hal yg sama utk korang..sekiranya korang pergi dari idup aq, aq doakan korang bahagia n wish u to have someone much better than me…ada apa2 hal, sharing2 ja. Nk bergelak tawa, here I am..nk bersedeh2, I’ll beside u..igt ek, apa pun yg terjadi, ku kan slalu ada untukmu.janganlah kau bersedeh, coz everything ‘s gonna be okay!

Kalau boleh..

Aku xnk kehilangan menjadi milik aku melainkan andai takdirnya menjemput kau ke atas sana..


Sbb tu aq x pernah jauhkan siapa2 dari hidup bub once I did it,I really mean it..
I really mean what I ever said n insyaAllah I keep my words..