Blogger Backgrounds

Sunday, 19 August 2012

SeL@MAt @Ri r@Ya :D



       

          
dengar takbir raya berkumandang..trasa diri ni kerdil sgt.aq b'syukur  bub at least aq dpt beraya dgn my family even bukan dgn dia..finelah. aq kan bukan sapa2 dlm idup dia.jujur, i am waiting 4 her text.dia langsung x igt sama aq.. aq un saja la uat diam without any text to her but at last, aq ngalah lagi..alhamdulillah, dy reply even lambat 

 "Happy Eid Al  Mubarak.Sorry 4 all my wrong doings, may Allah bless you :)"
# at least dia reply kan..so praise to Allah :)

BFF, lama x dgr story pasal kau..kau apa khabar ek? hopefully always stay fine n happy ek :)
kita cuma poke2 je dlm fb..phone? no calls, no messages..apa2 un, aq tau ,kau masih igt sama aq kan?
if not, kau xkn poke aq kan? kau xkn wish me slamat ari raya right?  knapa kita jarang da masa sesama mcm dulu?
kau busy sgt kerr



ni je la ucapan raya yg aq trima...






lain2 x larat nk tulis daaa...malaih nk buka inbox! sebagai tanda penghargaan, nama korang aq nyatakan at sini eh 
  •  siti khadijah or ojie
  • nurul fatihah or teah
  • zayyan alwan or known as edogawa (bdk stylow )
  • siti hajar hanis or hajar
  • athirah izahar
  • byna wildcat 
  • nur amalin nasuha or alin
  •  last but not least yg wish 4 me face to face, kengkawan 4 silver

  -syazwin nadhirah (awin)
-adibah farhana (dibah )
- nur atiyah (atiyah)
-sarah aziz (sarah)
-nur hani adilla (hani)
-adibah azizan ( dibot )
-siti nur zakiah (kiah)
-nurul hana (hana)
-nurul auni iman (auni)
-nur ain syahmina (ain)
-sarah omar (caah)



Friday, 17 August 2012

kU iNGiN kAmO -siyes ta tipu:D

 
<3 demi semua yg aq jalani bersamamu <3
<3 ku ingin engkau menjadi milikku  <3
<3 ku ingin engkau di sampingku <3

ayh, mak , berikan restu kalian buat kami..hehehe.ouch, gediks !! berani ckp mcm ni depan ayh? mau makan penampaq kang! ni nk berjiwang skit nihh

 "pertama kali ku lihat dirimu , trasa sesuatu di aty ini.ntah di mana silapnya, hatiku di bawa lari bersama.kau yg x pernah ku duga selama ini hadir membawa sejuta rasa.pesonamu membuat ku terus terpesona.lagakmu benar2 menawan kalbuku..irama syahdu yg kau layarkan dgn sejuta rasa buatkan aq terus jatuh cinta.kaulah yg terindah"

uhuk3..uwekkkk.hahaha.alamakk, da t'sangkut dgn mamat indon plak! tp un dy mmg ensomlah..dia ensom dari randy pangalila tau :D dah la ensom, sora dia sedap plak tuhh..bikin aq t'sangkut betol2 nihh..pndai dia nyanyi.feelinglah >.< mamat2 indon ni skali depa nyanyi, romantik tau sora tuhh..feels ja.haishh, xley jadi nih..bisa jadi kes cinta terhalang dek keluarga nihh..aiyaaa*tepuk dahi.
apa mau buat nihh.klip video dia tuh, mmg feeling terok arr..

> kU inGiN kAMO <





<3 ku akn setia d sini <3
<3 selama aq bisa bertahan <3
<3 selama aq bisa bernafas <3
<3 selama tuhan masih mengizinkan <3
<3 aq ingin menjagamu ...<3

dear Rnady Panggalila..maafkan aq ya..kamo udah jadi no 2 skunk ni..lagi pula, kamo sudah ada dia kan..so lbey baek aq angkat kaki ya..semoga kamo berbahagia..*direct dok uat ayt bujet ja..euuu :P

### buat pemilik rusuk kanan nih, sya x kisah un awk mcm mana..apa yg sya tau, Allah sentiasa berikan yg terbaek untuk hamba-Nya.so awk x perlulah jadi mcm dia ni or meke ni ukeh 







 stakat ni, ni je lah manusia yg aq rasa ensom un..err, tp jgn lupa, Nabi2 kita lagi ensom tau >.<




Wednesday, 15 August 2012

awk, semoga berbahagia :D


“kekadang hatiku bertanya, adakah dia dah berpunya??”

Err.. dia single BUT NOT AVAILABLE daaa..maaf,anda telewat! L hahaha.. dia is siapa? Maaflah yerr..siyes n jujur nihh, aq x kenal siapa dia.err, Cuma tau nama, kelas, dorm n someone yg dy admire.btw, anda dgn ‘org tu’ serasi la jgk.pandai anda memilih ya..cayalah bro! I wish u eppy wif ur choice ukeh.ni nk kasi tips sikit, klu nk tacle dy tuh,

1)       senyum2 la slalu yerr..baru dy terpikat :P hehehe
2)      Be gentleman la bro..
kau yg patutnya mulakan bicara sama dia :D
3)      Be a good boy >.<

terkejut dgn piliha kau? Xdalah ..rasa biasa ja. Perasaan suka –menyuka ni un fitrah..so, apa yg peliknya kan? So stay cool ye bro..aq doakan semoga ada jodoh antara kau dgn dia ya. Nk gtau nih, dia mmg chantek, cumel ,pandai n baik! Bkn aq sowang ja yg ckp mcm ni tau tp ramai lagihh..kwn2 yg rapat dgn aq, adek2 junior sume ckp mcm tuhh..so untunglah..err,klu ‘org tu ‘ un single but not available jgk, kau jgn la frust ukeh..tgk cara dy layan kau, mcm kau da chance jer..hehehe.memandai je un >.<  so xnk komen byk, korang sesuailah..kau un ensom? Err, boleh lah.(actually x tau nk klasifikasikan  kau ni ensom ke x? btw, kau mmg da good looking cume kurang satu ja..nk tau apa? Kau KEDEKUT SENYUM J ) hmmm,klu da papa yg kwn kau da story or sampaikan pasal aq tuh, kau lupakan je lahh..anggap je kau x pernah kenal aq.alahhh, aq sure kau x take serious pon dgn setiap kata2 dari kwn kau kan..so aq hrp, setiap kata2 dia, xkan ada satu un yg lekat dlm ingatan kau. InsyaAllah… klu diizinkna-NYa kita bolehlah bersahabat kan.it’s up to u..aq x kesah >.-




#errr..sesuka hati je main aci tulis padahal kenal un x kan..so kesimpulannya, sipulan yg dinyatakan di atas bukanlah siapa2 pada sayew.harap maklum! ..Saja xde koje menulis pasal dia (siapa tah).x salah kan klu kita mendoakan kebahagiaan sesama manusia? Peace yo!!

Sunday, 5 August 2012

aKu SuKA dIA


Aku lihat dia disana
Aku ingin mendekatinya
Aku cuba menghampirinya
Lalu aku menyapa dia

Dia pun membuka bicara
Dan aku mulai mengenalnya
Kita mulai bermain mata
Mula timbul rasa bahagia

Bila dia, mendekati diriku
Hatiku rasa sesuatu
Bila dia, senyum pada diriku
Hatiku rasa tak menentu

Kekadang hati ku bertanya
Adakah dia dah berpunya
Kerana diriku berasa
Aku jatuh hati padanya

Aku ingin memilikinya
Aku ingin menjaga dia
Aku ingin mencinta dia
Aku ingin hidup dengannya

Bila dia, mendekati diriku
Hatiku rasa sesuatu
Bila dia, senyum pada diriku
Hatiku rasa tak menentu

Mungkinkah aku, kan berjumpa dengannya
Untuk meluahkan rasa
Mungkinkah aku, kan berdiam diri saja
Menunggu cinta darinya

Ku terima satu nota darimu
Yang tertulis ‘Aku suka kamu’

Bila dia, mendekati diriku
Hatiku rasa sesuatu
Bila dia, senyum pada diriku
Hatiku rasa tak menentu

Akhirnya kini ku kan mampu ceria
Diriku sangat gembira
Akhirnya kini, aku mulai bahagia
Menerima cinta darinya

Aku suka dia



Awk, sya nk gtau nihh..SAYA SUKA AWAKLAH..hehehe. stapple mulut kang baru tau! How if someone told u this? Wakaka..suka ?komfem renyeh sepanjang hari kan3.eh,kejap2, itu un if from someone yg kita suka or yg okay2 la kan..skali pesakit tanjung rambutan yg cakap mcm tu, mau demam bahhh.


Terbang bersama satu mimpi…zzzz

Aq pergi sekolah.lepas perhimpunan pagi, aq rushing naik ke kelas bub aq trasa tetiba semangat nk study.sbelom sampai kelas,aq lalu depan class my crush.dy xda lah..tetiba dy munculkan diri betul2 depan aq..sesak nafas ni x terkata dah..dy senyum.adehh, senyummu menawan,menawannn..kau buat hatiku tertawan..tetiba dy ckp “ hai, assalamualikum” errr, rasa nk demam ni. Aq t’senyum saja lalu masuk je kelas, da note berbentuk aty warna merah atas meja.note tu bertulis “ AKU SUKA KAMO :D “. Aq t’senyum tanpa aq sedar…habis ja waktu persekolahan, aq gi solat.eh,aq b’diri betol2 belakang dia lahh..balik je ke kelas, da satu Cadbury chocolate bersaiz besar .mcm tawu2 ja ni favourite aq. Dikepilkan bersama that chocolate, satu nota berwarna kuning.” Haii,salam perkenalan” .since that day,  kwn dy selalu kirim salam. Ouh, dy dah start rapat dgn budak llaki kelas aq.dak llaki kelas aq un suka dy.dy style n mmg menyelesakan.so dia rajinlah datang ke kelas tp dia dtg bkn utk ‘date’ dgn aq keh.dy dtg  utk borak2 dgn kwn2 dy ja.klu dy x dtg, dak llaki akn panggil dy jgk bub trasa eppy ja bila dgn dy.ntah aura pa dia bawak un x tau lahh..dlm aty,memanglah berbunga. Xda sapa2 un yg tau kitaorg rajin contact2 .eh2, tp kwn yg rapat dgn saya tawu lahh..alah, meke 2 org ja.akhirnya kini, aq mmapu ceria sentiasa. “untunglahh,kau kesayangan dy kan”. Kami x perlu dating n x perlu nk jumpa2 or segala bagai bub kami x suka mcm tu..usha2 tu perlulah..hehehe.perasaan kami ,masing2 saja yg tawu. Dy x mcm dak lelaki yg lain.bukan beza apa un,dy kurang melayan perempuan.itu yg buat saya suka..mula2 sekadar nk menguji ja tp kwn2 dy un da ckp, dy mmg mcm tu..ouh, finelah..lega betol. Satu hal yg x bez pasal dy, nama dy hot sgtlah..kita letak ais batu kasi sejuk ek..peace :D


Mengembara satu soalan bersama aq..zapppp

kapel ni best sgt kew huh .bercinta tu perlu ker?  adoYaiii, apa kejenis soalan daa..’mmg aq ada pengalaman un’ but it’s ukeh.open minded lah kan..dah nama un remaja, x lari dari reality idup mcm nihh.nak tau mcm mana, rasa sendiri..hahaha.jadi apa2, menangis sowang2 ek. Klu dah kepengenan sgt nk bercinta or bersayang-sayang segala bagai tuh, jagalah batas2 pergaulan..jauhi perkara2 yg nyata menimbulkan kemurkaanNya..kang Dia x redha bru tau..x tenanglah idup kau.one more, kot ye un nk cari buah aty pengarang jantung tuh, cari yg perangai elok2 sikit yerr..rupa paras tu x penting aihh..klu dah sayang tahap petala ketujuh tuh, berdoalah semoga korang berjodohan.klu bukan dgn dia sekalipun, dgn someone yg mcm dia or better than that.perasaan yg pada dasarnya fitrah,jgn tukarkan ia menjadi fitnah ek. 4 me, klu dah saling suka sama suka, or seumpamanya, x perlulah kita gi dating2 segala bagai.berdua-duaan pulak tuhh..pi ramai2 la bez..happy jerr, xdalah jadi perkara2 yg x diingini.jgn lupa,kalau kita berdua, syaitan akn jadi yg ketiga !


cinta plantonik?mcm style jerr…

Saturday, 4 August 2012

alamak!! dia dah datang

whoaaa…dia datang lagihh.aduhhh,tetiba rasa mcm nk tumbang.pening2…ambulans..mimomimomomo…arhhh, x suka exam! Bikin otak serabut aja.perlu ke ada exam itu n ini segala bagai huh? Err,perlu la kan. How if I am not included? So far,that must be so great.jimat paper n  tenaga ckgu utk semak sgala jawapan yg ntah hapa2 tuhh..makin nk exam,mata ni makin liat nk ngadap buku tp klu ngadap muka buku,x makan seminggu un ukeh >.-   haishh, remaja la katakan! Apa2 un, I’ll try to force myself.idup kena la slalu da improvement kan .so we need to try n work harder. Yeahh, xmau lengai2 dah.urmm, nk at lonjakan paradigma mcm mustahil ja.xpa2..yg pnting aq akn fight dgn result ‘dy’.knpa la kita ni kenal kan2.bikin otak aq pusing mcm helicopter tau x bila t’igtkn kau!.masalah2..so back to the exam.topik dh makin byk,so there’re so much thing to remember.hmmm,maaf klu sya x score bub otak saya bukanlah jenis yg suka mengira or menghafal k.otak ni klu skadar nk menulis angan2  tu ,terer lahh >.<  errr

BM, BI, PEN.ISLAM --à boley la rilek sikit
BIO,SEJARAH,CHEMIST,PHYSIC --àfakta lah,konsep lah..aiyaaa
ADD MATH ,MATH MOD -à kan bagos klu ada calculator ajaib..tulis je skln dy,then dpt jwpn :P
BAHASA ANTARABAGSA (jepun) à urmm,apa dy tulis un aq x tau.sumimaseng sensei!!

Hmmm,exam kali ni nk fail brapa subjek plak ek? Errr, x mau dah.tobat,x mau dahh.maluuu.xtau nk letak mn muka nihh..ckgu da ckp,spa fail,kena gi promote ke kelas by kelas n ckp “sya fail subjek ini”. Gulp!!! Maluuu la derr.rasa mcm nk sorok muka dlm toilet bowl ja.huahahaha..kan bagos klu aq jadi Nobita.mntak je at Doremon itu n ini.xyh study tp result gempak..itu un kalau boleh la n the problem is X BOLEH SAYAAAANG! Apa kata aq main aci redah je tp  kang nk menulis apa dlm ruangan kosong tuhh..klu objektik,tembak je tp klu subjektif? Arhhh.xpa2,xyh tention2. Just smile n stay eppy.be cool n rilek saja.Allah kan ada.selagi kita berusaha,insyaAllah Dia akn tolong tp USAHA MAU ADA LAHH. Doa ja x cukup ye kak..hehehe

Friday, 3 August 2012

~ERR,lalalalala :D

Hallow..eh2 silaplah!hehehe…
assalamualaikum w.t.b >.< *jawab tau
hmmmm, entry utk kali ni skadar nk berkongsi.jgn salah faham ek.apa barang mencetuskan kontrovesi murahan beb! X layan derr.sedar x
allah bagi kita
2 tangan kan
2 kaki kan
2 lubang idung kan
2 ulas bibir kan
2 pasang telinga
2 pasang mata
Tp kita Cuma da satu je hati
So mana lagi satu tuh? Jeng3…
Allah menjadikan setiap hamba-Nya berpasang-pasangan kan.so stay cool n rilek.jodoh Dia dah tetapkan.sehebat mna kita merancang,Dia lebih hebat  ukeh. Org kata klu x dipecahkan ruyung , manakan nak dpt sagunya kan3.straight to d pointlah.lelaki dan perempuan ni saling memerlukan tp biarlah kena pada caranya.nafsu? ni pelingkup idup! Laknatullah? Dia dh pernah bersumpah depan Allah bahawa dia akn musnahkan anak cucu adam.bercakap soal jodoh bukan boleh di bawak main2 tau.it’s about future.wah2,sejak bila aq pndai ckp prihal masa depan ni huh? Arhhh,ni sume sir punya pasallah..spa suwuh budak bawah umo mcm aq tulis essay pasal ‘my future perfect husband’?sume org excited.budak llaki dgn cara meke n budak perempuan dgn cara t’sendiri tp budak pompuan la plg feeling skali..mcm2 jenis taste ada.gi la usha…ayt n characteristic mmg terbaik dari ladang lahh.grammer or languages xyh la usha.cer hayati apa characteristics yg ditulis.antaranya ..jeng3..rahsia lorhh

Bercakap soal jodoh atau lelaki, bikin aq trasa lebih seram drpd tgk crita hantu..eeeee.fobia? trauma? Anti-lelaki? Terlalu memilih ? takut risiko ? heartless ? x laku? Arhhh…ntah la.for me,
“boys cannot be trusted in relationship
But they’re such great friends”
Susah kan nk dpt org yg betul2 sygkan kita n willing to do anything 4 us. X semua org mmpu menerima kehadiran seseorang dlm idup dia apa adanya.dan yg paling bikin aq takowt, ketidaksetiaan.sowang setia sowang lagi slalunya mesti spoil.in that case, aq suka lelaki yg kurang melayan perempuan.xda la jeles2 kan.xyh ensom2 aihh..bikin serabut ja.my senior did ever said, “klu suka dy,berdoalah semoga dy menjadi jodoh kita n slalu dekat dgn kita.klu dia ditakdirkan untuk kita,dia sendiri yg akn datang at kita” .so I’ll keep waiting 4 that unknown guy.jgn risau,saya terima awk apa adanya.ngee~ gatainya,ketuk kpala kang bengong 2 taun!! Tp siyes la.setiap org ada kelebihan n kekurangan masing2.nobody’s perfect kan.
Sebagai seorang manusia biasa yg xda apa2 super magic power,aq x mmpu nk menghalang segala hal fitrah yg berlaku tp insyaAllah ,aq akn pastikan not out of control. Mungkin aq x mmpu nk mengagak even prasaan aq sendiri bub kadang2 kita ragu2 kan.what do I can is just pray all the bez. Aq xnk la ‘tersangkut’ dgn org2 yg x sepatutnya or ‘pelik d mata aq’. Aq xnk tersilap n aq xnk kegelapan tu milik aq.aq xnk mata aq dikaburi dgn helah physically look bub physically look mean nothing.uat pa muka ensom or cun tapi aty kotor n busuk mengalahkan longkang! Uat pa muka ensom tp solat un x full.nabi yusuf yg ensom gila babas un x sombong utk sujud pada Allah tau.aisyah n khadijah yg cantek tuh, x pnh un t’hegeh2 or t’gedik2 dgn lelaki.Allah pinjamkan sikit je un nikmat tu tp dah bongkak.hey, bila2 ja Allah boleh tarik balik tau.

Ya Allah, jika aq jatuh cinta
Cintakanlah aq pada seseorang yg melabuhkan cintanya padamu
Agar bertambah kekuatanku untuk mencintaimu

Ya Muhaimin,jika aq jatuh hati
Izinkanlah aq menyentuh hati seseorang yang hatinya tertaut padaMu
Agar tidak terjatuh aq dalam jurang cinta nafsu

Ya Rabbana,jika aq jatuh hati
Jagalah hatiku padanya agar tidak berpaling dari hatiMu

Ya Rabbul Izzati,jika aq rindu
Rindukanlah aq pada seseorang yang merindui syahid di jalanMu

Ya Allah, jika aq menikmati cinta kekasihku
Janganlah kenikmatan itu melebihi kenikmatan indahnya
bermunajat di sepertiga malam terakhirMu