Blogger Backgrounds

Monday, 16 December 2013

Bak kata Teja :

" Masihkah kau berjauh diri
Dari sisi diri ku ini
Kau pergi bukan ku benci
  Kau yang tak mengerti 
  Membuat ku cari-cari
  Jalan manakah ku pun tak pasti 
  Dirimu tetap ku nanti 
  Andai kau kembali " 

Perhhh . Haha . I mean it ! Takpa lah , dia pun happy kan. Kira okay lah tue. Semua orang pun happy kan . Aku tumpang simpati and sedih untuk kawan aku walaupun aku tau sedikit sebanyak dia pun bersalah juga . Sabar manusia ada batasnya. Ada orang, dirinya pantang dicabar . Ada orang , agungkan egonya sampaikan khilaf dalam membuat keputusan dalam hidup sendiri . Hmmm, people with so much behaviours and attitudes . Manusia yang pelbagai . Kalau semua sama, tak challenges arr . Kan-3. Bersyukurlah mereka yang mempunyai insan yang mereka perlukan sentiasa, orang yang sanggup melakukan segala yang terbaik demi dirinya , indahnya anugerah Allah buat mereka . Aku ? Haha . Secret ! Aku tak reti la nak menelaah hati orang macam aku menelaah lirik lagu . Spoil la kan . Hmm, but it's okay :)  

Sebenarnya nak buat dedicated entry tapi ntah . Buka blog ja , tatau nak tulis apa . Time tak buka tue, idea melimpah-limpah ja . Apa la derrr . Duduk rumah bosan . Aku bukannya reti duduk diam-2. Nak tengok aku diam, aku tidur la tue . Nak keluar , ayah bukan kasi sangat . Katanya dunia sekarang tak selamat . Aku ni perempuan . Macam-2 orang boleh buat . Tapi kadang-kadang tue, aku keluar jugak . Kena ada taktik la der . Make sure ada gaps antara hari-hari yang nak keluar tue . Haha . Ayah takut aku gi jumpa boyfriend ! Hadoiiii , takda maknanya ! Apa-2 je la 

Dah mula terpesongggg 
Cenni sebenarnya , aku teringat memori-2 lama . Ramai rupanya orang cakap sayang aku . Tapi cakap je la . If they mean it , they're here . Takpa lah . Tak kesah pun.  'Someone out there still love you ' . Kenapa la aku ni terlalu bersikap ' stick to one ' . Huh ! Mak cakap aku nie jenis , kalau dengan yang tue, yang tue ja . Mana aku mau yang lain. Just berbasah- basi ja . Really ? Mak kenal anak dia kan . Aku tahu 'Kejauhan' menghampiri aku, semakin mendekat , mendekat and mendekat . Bila 'kejauhan' mula menjengah nanti , kehilangan akan menjelma. Tak pasti siapa , kenapa, bila , bagaimana . Hanya sekelip mata. Kalau Allah dah kata Dia nak amek , takda siapa boleh lawan. Tapi jangan risau, Allah bukan nak seksa kita. Dia nak kasi yang lebih baik tue. Dia kan Maha Mengetahui. Be positive with Him . Kalau kita sayangkan dia, takkan la kita tanak tengok dia berbahagia dengan pilihan and keputusan dia . 

And you , ZAZ , kehadiran hampa satu kejutan, bukan satu paksaan , kepergiaan hampa bukan keinginan , bukan untuk dihalang jauh lagi bukan tak diperlukan. It's all on your hands . Your choice. Fight for what you wants . If you want, act as you want . Jangan tarik tali sayang. Orang yang kita sayang or kita rapat tue bukan patung tapi human being , ada hati, ada persaan . If we want people to treat us well as we want, kita kena treat them well too . Live your life with fair . Kami tak menolak kemungkinan, sometime layanan baik dari kita bukan semuanya di balas baik tapi itulah ujian . Allah simpan untuk future kita. Jangan mengeluh. Ikhlaskan diri sayang . Tak semua yang kita nak tue, kita akan dapat but tak salah kalau kita berusaha dulu. Sememangnya perancangan kita jauh nak dibandingkan keindahan perancanganNya . 




Wednesday, 11 December 2013

Rindu Rindu Rindu And Sooooooooo Rindu :)

 Assalamualaikummmm , Hai * kenyit mata >.+

Sat, tak habeh lagi,
Rindu, Rindu, Rindu, Rindu, Rindu, Rindu , QINDUUUU. Opsss ! Hehe

Wokay , let us start !
Aku dah pun bergelar lepasan SPM. No more school uniforms, rules . Bebas . Tapi kan, rindu kawan-2 so much. Banyak yang aku belajar . Tahun ni saja pun, dah banyak hal yang aku sendiri tak duga jadi. Ntah la . Manusia, tak lari dari buat silap kan . Lepas ni, no more kawan-2 yang so caring, loving , saling berpesan- pesan, nasihat- menasihati and so on lah .

Dah takda apa yang tinggal untuk aku kat SAKBA. Bukan tak menghargai cikgu-2 , tetapi tersangatlah menghargai mereka. Bukan tak kenang jasa sekolah, tapi teramatlah kenang . Kalau bukan sebab sekolah tue, agak-2 la kan, aku bukan aku yang sekarang kot. Sekarang pun dah tunggang terbalik, takda la baik mana pun, agak-2 kalau aku bukan kat sekolah tue, aku double teruk pa .Ntah . Aku tanak dah kot menjejakkan kaki kat bumi SAKBA tue. Banyak sangat kenangan and i don't think so i am bear to face it . 5 tahun weh aku berkurung kat situ tapi aku tak menyesal pun . Apa-2 un everything depends on my result la. Elok resultnya, tkda la segan sangat nak menyua muka kat SAKBA tue . Hmm, I am not so close with juniors , so nak gi buat apa ? Aku tkda sesiapa .

'Adek-2' yang buatkan orang cakap I am so lucky tue?  Haha. Semuanya sementara cuma . Takda benda yang kekal pun. People changes . Chill la . Kalau Dia izinkan, ada la tue rezeki aku dengan meke . Takda nak buat macam mana. People come and go kan . Apa-2 pun, thanks for the golden memories we ever had .  Sorry kalau kami bukan contoh kakak yang baik . Kami mula nampak kat mana diri kami dalam hidup hampa semua sebab tue kami menjauh. Kami tak perlukan 'kita' yang tiada pengekalan dalam hidup kami. Apa-2 un, thanks atas pinjaman segala jenis tawa, senyum ria sesama yang kita pernah ada . Thanks sebab being my really awesome and happening juniors , dear 'adek-2' of Serphen 9 specially

Bintang ? Bintang aku dah lama tak berkelip. Malam aku dah tak secantik dulu. Mungkin ni yang terbaik kot, Ntah, dia happy ja. Kira okay lew tue kan . " Kalau bintang takda, kami akan cari jugak bintang tue sampai kami jumpa " . Haha. Keep it honey . Nevermind . Kadang-2 ada la jugak kerinduan untuk saksikan kerdipan bintang macam dulu .
Budak Kechik tue . Wallahulalam . No comment. Aku tak faham dia fikir cenna .Aku tatau apa yang dia nak. Aku nie seolah-olah wujud waktu dia susah ja . Aku sendiri tatau sejauh mana dia perlu aku, fikirkan aku, sayang aku. Sayang ? Ada lagi ka ? Aku rindu kelatah dia ;)

Kawan-2 . Tak tertulis kenagan yg kita pernah ada. tak tergambar pahit getir yg kita harungi sesama .Hanya Tuhan sekalian saksi segala- galanya tentang kita. Zealous 0913 . 5 mercury, 4 silver, 3 Alpha, 2 and 1 Gamma .Serphen, Pheonix, Orion, Delphinus .

I will be coming for my result . InsyaAllah , selagi nyawa dikandung badan :)

# Rindu
Zeelous 0313 :)

5 Mercury

When there were 6 of us on camera :)
 Kalaulah kita masih cenggini 

Terpisah kerana khilaf yang tak terduga . Mungkin ada alasannya.

Sahabat yg berpenanan tak ubah macam cikgu. Kerja dia selalu ajar aku.
Dia selalu mai kat aku, cari aku, untuk ajar aku semata-mata.
Keikhlasan dia buat aku rasa, ' aku boleh sebenarnya'
tkda apa yg mmpu aku balas atas semua kebaikan hang, cuma
sekudus doa tulus yang mampu aku iringkan
Terima kasih atas segalanya :)



Friday, 7 June 2013

Suara yang tak berbunyi






 Assalamualaikum ,... * tok tok tok
 tak jawab dosa tau , kalau jawab mesti sayang kan ~ just kidding . Long time no updating kan.

" bila nak update blog nie " - budak chubby>.<

 Hmmm, life ? Allah ta'ala ja yang tahu. Zahir yg terlihat tak sama dengan batin yg menanggung . * fuh !
Berat , susah, rumit,  complicated , SAKIT ! Tapi alhamdulillah, Allah never leave me alone . Aku ada mereka . They make me laugh , masih sudi support aku , masih sudi make me happy . May Allah bless you .
Sakit menghadapi kata2 orang sekeliling . Tapi diam ja , dengaq ja . Berdesing telinga ni tapi bersabar ja . Betol kata ayah , ' once kita uat silap even sebesar zarah pon, kebaikan kita orang dah tak nampak dah ' . Bukan tak hiraukan keadaan sekeliling, tapi i can't do nothing . mulut orang kan .Diorang yang rapat dengan aku kenal aku macam mana. dah banyak kali aku tegaskan ' apa yg kita nampak tu tak sama dengan apa yg sebenar- benarnya yg jadi ' tolonglah faham .

Aku tau, sedikit sebanyak salah tu datangnya dari aku jugak . AKU CUBA BERUBAH . tak pernah berhenti utk berubah dan takkan berhenti untuk berubah . aku sedar , aku bukan perempuan baik- baik tapi alhamdulillah Allah masih lembutkan hati aku untuk sentiasa ada usaha untuk jadi baik . aku tertampar dengan kata- kata orang yang tak pernah bertanya tapi terus menghukum . Hampir jatuh jugak la air mata nie . Dalam masa yg sama, aku panjatkan setinggi- tinggi syukur pada Allah sebab masih kuatkan aku, masih hadirkan insan yg tetap pertahankan aku, menyokong aku . Ujian Allah datang silih berganti . Macam- macam rupa ada . orang takkan faham selagi mereka tak rasa .

ta tau nak cakap macam mana tp ...
Tolonglah kasi kesempatan untuk diri ni berubah, berhijrah menjadi insan yg lebih  baik . tak mintak pun buat banner besaq-2 tulis 'chaiyok2 ' . ' Go Go Go ' . sumpah, tak mintak pong ! Tapi tolong kasi ruang untuk diri ni , hentikan segala spekulasi yang ntah apa2 tue . Aku- Dia , dengan nama Allah, kami bukan kapel pon .betul , kami memang rapat  tapi wajarkah kami dilabel centu sedangkan orag lain pon rapat jugak macam kami , tapi tak kena apa-2 pon .  Memanglah dia sayang, dia pong sayang orang lain jugak . Then nak kata apa , gay , playboy  ? Sayang tu anugerah Allah . tu nama dia naluri manusia sayangsss . Dia banyak kali terjatuh dengan tamparan orang sekeliling . Dia pun manusia biasa , ada salah silap . Dia cuba perbetulkan tapi orang terus menghukum .

 Cerita mereka ada macam-2 versetail kot . Ada yg sedap didengar , ada yang umpama menikaam jantung nie . Me ? masih berdiri tegak macam dulu tapi kadang-2 terhujung- hayang jugak la ditiup badai manusia . takpa , hari ni mungkin luka tu masih milik aku tapi esok belum tentu . Perancangan Allah tu sentiasa indah buat hamba-Nya . " Allah takkan menguji kita dengan hal yang kita tak mampu and He always give for someone selected "  . Setiap yang berlaku tu ada hikmahNya . Apa-2 pun, life must go on .

  • Before u assume , there's a thing called ASKING dear ...
  • Semoga kita sama-2 beusaha untuk mendapatkan rahmat dan keredhaan-Nya . 
  • Kerana pulut santan binasa , kerana mulut badan binasa . kerna sepotong kata, hati terhiris luka 
  • Kalau kat dunia nie kita buka aib orang, kat akhirat nanti Allah balas balik . laaagi malu bub depan seluruh umat manusia, daripada the only Nabi Adam till the world musnah . 
  • Remember a thing , WHAT U GIVE, U'LL GET BACK !

 






Tuesday, 26 March 2013

CerItANya CenTu lah -.-

~ Allah takkan menguji kita dgn hal yang kita tak mampu. Allah tak ambil sesuatu yang kita sayang melainkan dgn menggantikannya dgn sesuatu yg lebih baik~
Yup, keep believe in Him. Allahu Akbar

2012… dia, dia dan dia tapi semua tu kenangan. Dah jadi sejarah pown. So tolonglah jangan ulang ! tanak kecewa lagi. Tanak menangis lagi. Tanak frust tertonggeng2 lagi . huhuhu . penat tahu tak nk bangun dari semua nie. Tapi Alhamdulillah Allah sentiasa tunjukkan jalanNya.

Tahun ni, Dia uji dengan hal yang lain pulak. Indah rasa bila disayangi. Manis mengalahkan gula. Takot I tau. Nanti kena kencing manis cenna ?
Semua orang cakap sayang tapi macam melayang- layang ja. mana bukti sayang tu ? tak pernah nampak pon ! tau la aku rabun tapi takda lah terok sangat. Setakat mulut ja dok cakap sayang tu, simpan je la . aku pun boleh . malas nk take serious . cukup-cukuplah ye .

Ya Allah, semoga aku cukup kuat utk hadapi segalanya. Jangan kau izinkan aku rebah lagi. Allah uji aku dgn kemanisan dunia. Sumpah tak tipu, sapa tak suka bila disayangi kan? I know, once I am too happy, i’ll be sad again . Allah hadirkan dia. Ya awak la. Krek3, awak ye . funny pulak bunyinya. Tahan gelak sat naa. Hmm, ta tau la kenapa mesti dia ? awak cuba untuk ada dlm hidup budak senget ni . indah hari- hari yg berlangsung bila dgn dia membuatkan aku rasa takot. Takot sangat kalau hanyut . takot those nightmare happen ! alah, yg macam dlm novel tuh . dipermainkan. Segalanya Cuma lakonan . they all fake ! tapi bila ada di antara meke yg mula dekat dengan aku termasuk dia, aku rasa aku salah tapi sikit je la.  Bukan bley caya sangat. Ntah2, saja ja dok berlakon baik punya depan aku tapi belakang hampeh . baiklah, not all of them fake . ada ja yg baik tapi susah nak jumpa yang baik tu . well, they are good actors kan. tapi BFF tak macam tu pon. BFF okay. Selalu cuba jaga hati aku sampai aku rasa aku manusia paling jahat . BFF tak pernah buat aku rasa, I am competing with others ! dia buat aku rasa I am the only yang dia ada. May Allah bless u .

Kenapa mesti dia. Kenapa ? ada lah tue hikmahnya kan. kehadiran someone dlm hidup kita nie, is not nothing but something Allah wanna let us know n learn from them . hmm, I create it ! hebat tak ? Allah mesti nak sampaikan something kan. yup, aku nak berubah. Berubah jadi orang yang baik, hamba yg dekat padaNya. Hmm, mungkin jugak Allah nk bukak mata aku. Tak semestinya orang yang Nampak kuat tu, sebenarnya kuat. Tak semestinya dia takda masalah. Tak semestinya heartless kan . people influence others. Fine, I admit it . mengenali dia memadamkan mind set aku yang selama ni aku  rasa I have no one for 2013 . first day menjejakkan kaki at sekolah, aku rasa dunia aku kosong. ‘ adek ‘ ? hilang mana tak tau la. Classmate ? sowang un aku tak rapat. Nak sembang un tak terkeluar sebarang kata2. Sekarang ni, Alhamdulillah. Semua okay ja. aku dengan dia ? hahaha. Okay2 nak serious la nie. Aku berserah pada Allah segala-galanya . tamau mengharap apa2 .semoga kami dirahmati, dilindungi. Kalau Allah dah tetapkan 'kita', lari gi hujung dunia un, akn being together jgk !
Saya suka hal keagamaan yg berkaitan dgn awak ! opsss. U always try to make me happy.

Awak, tak tau la saya ni masih ada awak ke tak . 3 hari sepanjang kejohanan olahraga tu berlangsung, saya rasa awak saya yang punya. Tapi 3 hari tu je la . sayang awak dah melayang mungkin kan. tak pa, saya faham. Awak mungkin dah jumpa someone much better kan. bintang at sini dah tak mampu terangi awak lagi. Hmm, ramai lagi yang baik dari saya. Saya rasa awak dah jumpa kot siapa dia. Semoga saya salah. Tapi kalau saya betol, saya harap orang tu boleh jadi apa yang awak nak selama ni . awak, takda apa saya nk cakap lagi tentang kita. Awak perlu saya, awak datang la pada saya. Ala, macam mula2 awak datang. Ingat tak ? awak, semoga selalu happy. Keep smile. Senyum awk, tawa awak masih mampu menceriakan saya. Awak junior pertama call me kak n give those such many things to me . saya jaga teddy tu elok2 okeh : )

Conan , saya tau awak sayang saya. But sorry for the ignorance . awak mesti faham kan bila saya cakap, saya tanak hal lama jadi lagi kan. awak sendiri pon pernah rasa kan bila kita teramatlah sayangkan someone tu tapi dia pergi centu je. Dulu cakap sayang tapi.. janji awak sama macam dia. Tengoklah apa yg Allah rancangkan untuk kita in future. Perancangan Allah sentiasa indah untuk hambaNya kan . awak, hentikan perbandingan awak dgn dia mahupun sesiapa yg rapat dgn saya. Saya faham kenapa wujud isu macam tu antara kita. Tapi awak kena faham jugak, saya perlu mereka utk hadapi hidup nie dan mereka semangat saya. Awak pun sama penting jugak tapi jangan minta saya buat pilihan apa2 keh . saya tak mampu . awak, awak special cara awak, mereka cara mereka. Manja awak tak pernah mengjengkelkan saya malah buat saya selalu rindu. Alaaa, kan dah kantoi ! bila awak tanya saya, siapa awak dan mereka, saya kelu sebenarnya. Tak tau nak jawap apa. Biarlah jawapannya hanya saya dan Allah yang tahu. Aci lah tue ye >.-

Fuh, penat berawak-awak nie. Meh kita guna hampa- kmy pulak na : ) kami tak tau sejauh mana keakraban kita akan bertahan lama . hampa semua always light up my world. Cantek sangat hari2 kami bila ada hampa semua . kmy ngaku, sometimes ada la rasa annoying , bebai, rasa nak marah tapi  semua tu langsung tak kasi effect apa2 un kalau nak dibandingkan dgn those smiles n laugh u ever gave me . jangan sesekali tergugat dgn kehadian sapa2 un dlm hidup kami bub kmy takkan sesekali lupakan hampa semua k . kmy takkan izinkan ‘adek2 kmy’ ni keseorangan .i am always here for u . tamau sedeh2 tau. Hampa sedeh, kmy double sedeh kot . S9 in heart okeh

Hang , nak berawak- awak jgk eh ? hehe . hyep, u are the one I believe tau. U know who n how I am used to be. 5 tahun kot. Selama tu jugak, hang tak pernah usik orang yang aku rapat n yang aku sayang . sebab tu aku rasa selamat kalau nak gitau hang sapa yg aku rapat n aku sayang. Tapi hang tau2 je la, aku ni susah nak cakap sayang. Sapa yang aku sayang un aku tak sedaq ! besalah , senget kan . thanks sebab jaga privacy aku .jangan la dok uat macam terpinggir bila aku dengan dia. Dia dgn hang tak sama la. Jantina pun terang2 berbeza. Dok buat jeles pulak ! hahaha .sorry, I’ve keep so many thing from u . aku doa, semoga hang happy dengan orang yang hang sayang. Eh tapi kalau dengan dia, aku tak redha tau. Hehe . semoga Berjaya dunia dan akhirat. Selagi aku berdaya, selagi tu aku jaga persahabatan kita. Selagi tu jgk aku akan selalu ada dengan hang na .

Kawan2 yg len, kita renggang bukan sebab kita ni ada masalah tapi sebab masa tak mengizinkan. Besalah .orang nak amek spm . takpa, aku paham aih . good luck tau . ermm, hang . err, aku rasa aku cukup jaga ‘privacy’ hang kan. so do respect me as I did to u okeh . tolonglah. Dlm persahabtan, we need give n take . hang sendiri tau kan, aku suka makan jelly ! jelly tu sedap tau. Nak habaq la, satgi aku bagi. Tak payah dok curi2 . paham baguih, tak paham padan muka ! bluek :P

Saturday, 2 March 2013

Masih Ada Mereka :)

 mungkin saja mereka tak sedar, they're someone who light up my world . 
thanks n may Allah bless all u do .
mungkin mereka tak pernah sedar yang mereka teramat bermakna buat diri seoarng insan
yang mereka kira seorang yang cukup kuat utk hadapi segalanya. 
kononnya selamba, rilek , chill ja .
diorang tak pernah sedar, saat2 aku selalu sedih, 
diorang la penghibur, diorang la yg hidupkan kembali gelak tawa aku.
tention bila menjejakkan kaki at sekolah tapi balik ja dorm,
 tengok ja telatah sorang2, tawa aku dah meletus. 

takda sebarang ucapan yg mampu diucapkan utk diorang selain terima kasih,
terima kasih dan terima kasih. MAY ALLAH BLESS U. 
i owe u so much smiles n laugh i ever had . 
nakal diorang tu comel :) 
telatah diorang tu funny :)
diorang memang awesome :)

aku bersyukur ada adik2 dorm yang macam diorang.
diorang support aku . kadang2 seronok usik aku sampai aku terdiam jgk jadinya .
mungkin masih baru utk aku nk judge diorang n diorang utk judge aku.
kita sama2 belajar mengenali satu sama lain eh .

they are ;

1. Siti Farah - budak ni dah stay lama dgn aku . 3 tahun kot. sama2 sedih bila kena humban naik tingkat atas sekali. dia terpisah dgn kawan2 dia. farah, "Allah cuma menguji kita dgn sesuatu yg kita mampu ja. ketentuan Allah tu sentiasa yg terbaik buat hambaNya." truely said, i can't see u being sad all of yourself. kesedihan hampa, kesedihan kami jgk okeh :) please, stay in the way u're. ur smile make me smile . bintang mungkin hilang tapi anda tidak kot .kan :P  dia comel, ceria. n seriously mmg macam kanak2 ribina. i love the way u're . manja dia so cute . anggap ja kami macam ur sister even kami dgn dia insan yg knotra sekalipun. ada masalah, u can have me coz i am always there for u .

2. Nurzatul Syamim - masih baru dgn dia ni tapi kami cepat ja kamcing (rapat ). she's they way she is . nakal, suka mengusik . nampak ja gila2 centu tp sometime cepat jgk touching ! opsss, kantoi lah kan :) citarasa kitaorang hampir sama. that's why kami serasi bersama. cewah ! jujur, kami tak suka bila hampa diam. kami rasa sunyi. takda usikan dari hampa, xda oarng nk nyanyi utk kami :). hahaha. untunglah kan ada orang tolong nyanyikan. thanks eh

3. Najwa ( miss beauty SAKBA ). sumpah tak tipu, she is damn much beauty .Nurul Farhana Shahirah ( secret sensor ) . diam2 dia bukan sebarang diam. dia tahu segalanya . anugerah Allah utk dia. 2 orang ni ja yg aku harapkan utk tengok-tengokkan dorm bila i have no much time to do it so. matangnya mereka sesuai dgn usia.. selesa bila dgn mereka. dengar cakap .tetap ada di belakang aku dlm apa jua hal :)

4. Nurul Nadiah. orangnya pendiam. tapi sekali berbicara, 'wow !'  'OMG' . hahaha . redha je orangnya :) Alia. paling pendiam. dia cuma senyum n kadangkala tertawa bila 'kena' pada waktunya. bila dia dah mula cuba utk menyesuaikan diri, kami semua terdiam. saja kasi peluang dia utk bercakap. bukan senang nk menyembang dgn budak ni :)  Azean .dulu dialah paling diam. mysterious lah katakan. sekarang ni, dia dah pandai berkata-kata. petah berbicara rupanya. pandai menyakat orang dah budak ni tau :) kecil, comel ja.

## eh, aku tak lupa korang la. Nur syifa yang so mysterious . Siti Nur Ain yang memang so awesome .

Friday, 1 March 2013

 NEW YEAR ? new for and in everything !
segalanya baru . terkedu sebenarnya .
 rasa tertekan haruslah ada . wah, life always in pressure .
 seriously, aku teramatkah repuh tahun ni .
 aku tak mampu sekuat dulu .
 maybe i act like i don't care but deep in heart, it's so hurt .
eh, amenda plak ni ? just forget it :)

ok, sekolah . dah naik taraf gi SBT (sekolah berprestig tinggi ) .
 huh, asallah mesti tahun ni.
everything started on the 1st week kot .
remedial class, FOKUS , tuition n so mak nenek tu .
mak ai, busy mengalahkan perdana menteri kot. hehe
tak sempat nak 'nakal'2 cen dulu . opss

asrama . ni pun sengal jgk .
alahai, asal lah aku kena humban dok aras atas sekali tu.
 saya GAYAT tau dak !
1st month punyalah terok .
naik ja tangga menuju ke dorm yg 'underground' tu, rasa pening,
nak muntah, mana la aku berani lalu at koridor tu .
wait2, sekarang dah berani tau ! 

relay ? ta tau la apa yg dh jadi. wallahualam. 
dia pun seem don't care anymore about me. jauh hati lah katakan .
find the new one ? hahaha. wallahualam.
malas nk fikirkan pasai semua nie. malas nak
 bersayang2 ni. malas nk beradek- adek nie. malas nak
perah otak utk faham meke lagi. malas nk terasa hati. malas utk
kehilangan lagi . fuhhh. biarlah, people come n go .