Blogger Backgrounds

Saturday, 28 April 2012

Someone I Call BFF...


hey ..there's no one like u before.u're the one n the first of all.thanks 4 always be wif me even not for 24 hours.jarak kita mmg slalu jauh walaupun hakikatnya kita tinggal dalam satu daerah je pon.walaupun bgitu,jarak x pernah menjadi penghalang antara kita un...cayalah!kenal dh lama tp baru je kamcing.eh baru kerr? Hmmm…dekat2 setahun jgk la. Bagi  yg org x tau pasal kita,mesti org akn misunderstand un.tp x kisah la. jnji kita sama2 tau status persahabatan kita kan3. aq x tau whether kau sedar atau x,on the month of December 2011, kita bukan lagi kita..mungkin kau sedar kot from the way I treat u..ntah lerr.time tu aq rsa seolah-olah mungkin I’ll lost someone like u kot n aq xley trima andai that thing btol2 jadik.nk tau sbb pa..aq aq syg sgt2 persahabatan kita.i need someone like u wif me. Kau org yg agk penyabar dgn perangai aq yg ntah apa2 nihhh… kau layan je kan.hahaha…kau tawu,dlm byk2 kwn yg aq ada,kau pegang satu rekod tau..rekod??rekod ape tuhh?haaa..kau x p’nh pon tinggalkan aq even at once..aq je yg ngek sikit sbb boley nekad nk tinggalkan kau..bodoh kan klu aq teroskan niat aq tuhhh…aq igt agy,ur Cadbury..ngee.nanak lagihhh.bila mau kasi nihh..time aq majuk,kau bawa that Cadbury to my house.aq igt kau main2 jerr.x sangka lak,kau buat btol2… hak3.bila t’kenangkan balik,rsa mcm  lucu jerr.sumpah..mmg nk gugur gntung aq tengak kau dgn ur moto wif that Cadbury waiting for me…how so sweet..cam pe gihh tp siyesly aq suka..xda gi org yg brani uat cm2 dgn aq…kau mcm tau2 je,aq kaki Cadbury un..mmg la kau tau sbb aq yg gtau..tol x??





kdg2 kan,bila kita chat,aq rasa mcm nk cekek2 je kau kasi mmpos.nk tau sbb perr? Kau suka sgt off line then out  scara mengejut..tercengeng aden depan laptop yoo.tp satu  sikap kau yg aq tabik spring giler, kau slalu cuba utk jaga aty aq..walaupun kau uat slah(tp kdg2 xde la diklasifikasikan sbg salah pon),kau akn said sorry n make me smile again…kau ni ada aura utk uat org senyum ke huh??nk kta ayt kau power sgt,x pon.ayt aq power gihhh….tp aq  senang je t’senyum bila dgn kau..hmmm,kau pakai minyak pa wehh.papa je laa..org yg slalu uat org len senyum ni slalunyer org yg di senangi tau.bila kita disenangi,mestilah kita disayangi.haaa.agk2 la,aq ni byk uat kau senyum ke,wat kau srabut?mesti slalu uat kau srabut un.al-mklumlah,dh fitrah aq uat otak org srabut…tambah2 bila dgn kau..syok kot buat gila2 dgn kau sbb kau x pernah mrh.hehehe..nakal terok oo aq nihhh tp masih da limit gihh..i won’t get over the limit aihh..so,dn’t worry!!just be eppy yerr. 



Sunday, 22 April 2012

tAnGkaP JiwAnG aBEs

Izinkan selalu nama mu di hati....

telah aq terima
takdir dari Yang Esa
tertusuk sembilu pedih
hati terluka
terkubur impian yg aq bina
terlerai sudah permulaan kita
baru aq sedari
siapa diri ini
sebalik suratan
cahya kasih yg suci
sedalam renungan terlihat dalam diri
hakikat kasih yg sejati
ku turutkan cahaya
di hadapanku penuh liku
keyakinan di dada
mengiringi langkahku
jalinan bahagia
iringan doa restu
di dalam jiwa
rasa yg satu
jalanan yg berduri
 ttp aq gagahi
biar gunung yg tinggi
pastikan ku daki
detik2 kenangan
segar buat pedoman
 di sepanjang jalan 
taman impian
selamat sejahtera kpd dirimu
semoga berbahagia tnpa aq
izinkan selamanya
namamu di hati
biarkan selamanya ku begini
sudah lumrahnya insan
x lepas dari kesilapan
maafkan dosaku
lupakn detik hitam..



Wednesday, 11 April 2012

mY sTaRS

    KALA MALAM MENJELMA...jeng3..ce usha bintang2 bila waktu mlm.cantek2 un..dn't u know u're the one of that stars?u did brighten my dark sky..u make the dark night beautiful n that's why i love u...who are u?

**my beloved parents n family (never get far away from me even the stars are far away from us)

*my BFF (identiti dirahsiakan yerr..always be there 4 me)


*beloved 'sister' <3 (u're the most far away dear  among the all stars lately but i'll catch u soon..i won't let us be apart)


*fellow friends..(i won't be far away from the all of u)


*n last  BUT NOT LEAST is u..thanks 4 let me be ur beautiful star.insyaAlllah...i am always in the sky..klu bntang xda,usha bulan ek..mmg bulan tu buruk tp cahaya dy cun derr


i love the all of u..deeply..absolutely really2 love u more than myself!!
agk2 la..dlm sume2 ni ade x yg x syg sama saya?laaa...dah tau lagi mau tanya la plak..udah terang lagi bersuluh but it's ok. i'll keep continue love u even it might make u hate me..org kata benci lama2,6ti jadi syg tau..haaa...benci la..then u'll love me..hehehe
 
hey..u can either love me or hate me..but either way,i 'll always in ur mind right?u can hate me but don't ignore me..if u run , i'll catch u. jgn lupa..i am  a runner tau..dear sis , friends n U......,


               

Tuesday, 10 April 2012

tA tAu La..

~’Dek’…hentikan semua ni plizz.. i am deadly begging u. i really cn’t go on wif my life in this way.cukuplah stakat nihh…jgn teroskan lagi.kami x sggup!! ‘dek’...knapa kita jadi mcm nihh?kmi da wat silap kerr?knapa bina tembok tinggi2 sgt.x penat kerr.knapa mesti lari dari kmi.kmi x larat kejar derr.i miss the old us.i miss the old u.kmi btol2 x tenang hidup mcm nihh..sgala hal x jadi.sume serba x kena.sanggup ke keep going on like this.mgkin kamo sggup but not me dear!sekelip mata je sgalanya berubah.tell me if i did something wrong!jgn seksa kmi dgn keadaan kita yg mcm ni.i think u must be get me wrong.i am not as what u think.jgn anggap dgn melarikan diri dari kami,u ‘re win. u’ll never! buatlah apa skalipon tp kmo xkn b’jya ilangkan rsa syg sy sama kamoo..truely I said,u’re the first junior I  did love the most. u’re just like my own sis dear.~

Salah ke kita menyayangi insan sesama jantina.berdosa kerr sdgkn Islam menutut sume hmbanya b’kasih syg sesama insan sbb IsLaM itu bersaudara.adakah dgn menyayangi sesama jntina kita dianggap sbg lesbian,gay?mazhab mn ckp mcm tuhh. ouh..klu mcm tu kiranya,kita x leh la sygkn our family yg sama jntina dgn kita?x leh ke nk syg our mom,dad,sis,bro n friends?i admit it! Layanan aq t’hadap insan2 yg aq syg sdikit berbeza dgn insan2 yg aq anggap hya skadar kenalan shja.that’s the way I show my love n that’s the way I am.i am the way I am!! Just know

When I start to love someone
I am sure that I love u within all of my heart
Truly said….it’s so hard 4 a person like me to love someone
But once I said
I LOVE U
I did really mean it
Please…dn’t u have to doubt on me


CEMBURU?it’s normal la when someone really love us..cemburu tu tnda org tu syg sama kita tau.bkn tu je..it’s sign that the person really afraid of losing us.betuahnyerrr…tp biar b’pada-pada la un.org amek tau pasal hidup kita bkn sbb dy nk control hidup kita tp sbb dy really care about us!bila org tu slalu nk brada di samping kita,itu x b’mkna dy tu king or queen  control tp sbb dy x ssgup berjauhan dgn kita.mestilah dy risau if something bad happen to us right?cuba think positive pasal sume2 nihh..x smetinya org yg bercinta je yg alami sume ni,dlm p’sahabatan pon ada.dlm hbgn kekeluargaan lagi la ada….

Sunday, 1 April 2012

bUkAn dOaKu...

Kian jauh kian hilang
kasih antara kita
nampak tenang pada zahirnya
tapi batin terseksa
yang terguris tak nampak di mata 
yang terhiris terluka
sesekali terbit airmata
tahan sebak di dada

Ke manakah nak di bawa
resah kian melanda
di manakah hendak ku khabar
pilu di dalam dada
bila kasih di hujungnya nyawa
rasa ingin dimanja
perasaan pun kian tersentuh
bila rindu ini berlabuh

Apakah yang dikejar dalam hidupmu
berkali kukata padamu
kita singgah di dunia yang sementara 
penuh tipu daya

Yang kekal di sana
biarlah kita bersama
usahlah hanyut terus terlena 
kerana dunia

Ada aku masih ada
kasih belum terhakis
sebenarnya sudah lama 
ku sungguh berkecil hati



Ya Allah..benarkan aq bakal kehilangan insan2 yg akrab dgnku yakni mereka yg aq syg buat kali kedua.aq cuba pelihara segalanya sbb aq xnk pisang berbuah dua kali.cukup2 lah apa yg p'nh berlaku dulu.salah aq  ker? aq ke yg hanyut atau mereka yg t'lebih megah terbang di atas sana sehingga melupakan aq di bawah sini?aq akui,prestasi akademik kwn2 mmg mantap.permulaan yg bgos..syukur alhamdulillah.bila masing2 kian terbang tinggi,knapa insan yg m'gelarkan dirinya shbt sggup tggalkan shbtnya sndiri.knapa?mcm ni ke kwn?korang tinggal aq sowang2 at sini mcm tu jerr..x sgka plak korang sggup biar aq hanyut sowang2 un sdgkn aq x p'nh mmpu t'byg utk tgk kwn2 'jatuh' inikan pula hanyut.hey u..everyone was talking about us.what happen to our friendship huh?aq kelu bila sume org tya pasal kita.aq x tau nk jwb pa.aq cuma mmpu senyum smbil menahan rasa.aq tau kau dah ada kwn baru tp mcm ni ke kau treat aq?habis madu sepah dibuang,mcm tuhh? aq x berminat nk kucar-kacirkan keadaan.that's why la aq biar jerr..aq dah buntu.kau mcm ni,dy mcm ni n 'my dear sis' mcm nihh..aq t'tekan sgt2 dgn keadaan mcm ni.sbb tu aq wat x tau je dgn keadaan sekeliling walhal dlm aty,Allah taa'la je yg tau.xpa lahh..korang pilihlah apa yg terbaek dlm hidup korang.mgkin aq bkn kwn yg baik tp aq sntiasa cuba yg t'baek utk org2 yg aq syg..smoga Allah bahagiakan idup korang.andai tkdirnya...peristiwa lalu kembali lagi...aq minta maaf sgt2..apa yg jadi tu pilihan korang.aq skadar mgikut melodi yg b'alun jer.jujo aq ckp,aq dah pasrah dgn semua yg jadik.sume ni bkn doa aq.satu je...jgn buang aq mentah2 dari idup korang sbb aq slalu syg korang.