Blogger Backgrounds

Saturday, 8 December 2012

Sejarah Mungkin BeRulang




Sejauh mana mampu bertahan
Sampai bila harusku tahan
Setiap kali bertentangan
Tiada ketenangan..

Cemburumu merantai hati
Meleburkan semangat diri
Bila aku kenangkan kemanisan lalu
Semua itu ku ketepikan

Andai ku turut rasa hati
Telah jauh ku bawa diri
Tapi kemaafanku lahir dari hati mengatasi
Sejarah mungkin berulang
Walau engkau ku maafkan kasih
Tapi mungkin hanya sementara
Keinsafan di hatimu

Berpanas hujan berembun
Tak pernah ku hiraukan
Asal dapat memenuhi segala keinginan  hati

Ku bina istana kita
Dihiasi lukisan rindu
Indah Nampak dari luar
Tapi penuh dengan kepalsuan
Bila ku tiada tebuktilah
Betapa  aku mulia di sisimu
Sejarah mungkin berulang…


Long time no updating ! betulkah ayt nie ? terasa janggal utk menulis but I have to. Just wanna let them know something that I am not strong enough to tell . well, people use different way in describing their feeling rite. Kepada Allah tempat kita mengadu. Bukan pada FB, twitter , blog n etc. this post just wanna let her know the thing she should know . it’s  going to over. So I need to let her know. Pandailah anda mencari sumber utk tahu segala hal ni eh. Anda kan ramai kawan. Kawan baiklah katakan yg akn selalu support anda . Btw mereka insan yg anda percaya, saya siapa kan. anyway, nie blog saya, my own account. Tak fake na . ouh lupa, I want u to hear that song. Hmmm, I have been waiting for so long . penat menanti jawapan yg tak pasti .so, I ‘ve decide something. Sedar tak sedar, saya telah pun memberi anda too much time utk pulihkan keadaan n come to me with any text within one month. Then saja lah lanjutkan lagi  for another one week. No change .

-anda tak ingatkan sayakah ? hahaha,  stupid question !
-tak rindukah ? nie soalan bangang !
- masih ada sayangkah ? nie so bodoh utk yg kesekian kali !

Orang berseronok mana la ingat kita kan. kita at sini punyalah dok ingatkan dia. Pi mana2, teringat nk belikan utk dia tapi bila tersedar kembali keadaan kita, “hmmm, ta payah la. dia ta ingat aku pun” hahaha. Stupid feeling come again and I am so stupid to wait for u . always talk about u. hmmm , orang Nampak hubungan kita macam bley pergi jauh ja bub diorang sume igt awak sayang saya so damn much seperti mana I ever loved her . tu sume pandangan orang ! hubungan kita tak pernah menimbulkan sebarang keyakinan dalam diri saya. U know why, anda cakap anda sayang saya. Yes mmglah saya tahu hal tu n ada orang lain jgk yg tahu hal tue. Satu hal yg mereka tak tahu, sayang awak bukan je untuk saya. Untuk ‘kakak2’ kesayangan yg lain jugak kan. well, they seem so special. Ta marah pun tapi Cuma terfikir siapa yg paling anda sayang di sini ? haruslah jawapannya mereka kan. well, they understand u so damn much kan. that’s why diorang selalu support apa yg awak buat! Saya nie, selalu membangkang . koje dok bletiaq ja kan .


Hey… tahu tak


Bila Saya Marah Bermakna Saya Ambil Tahu , Saya care .

Bila Saya Berleter Bermakna Saya tegur Salah Silap Awak Dan Saya taknak Awak terus hanyut .

Bila Diam , Bukan Bermakna Saya Setuju Dengan Semua Perbuatan Awak .

Bila Saya Cemburu , Bermakna Saya tak Mahu Kehilangan Awak 
.
Bila Saya Jauhkan Diri Saya Dari Awak, Bermakna Saya Nak Awak Datang Dekat Dan Pujuk Saya Semula Dan Nak Awak Belajar Rindukan Saya .

Dingin Saya Dengan Awak Bersebab. Saya Nak Awak Tahu Yang Awak Di Pihak Yang Salah . Saya Tak Mau Awak Terus Di Situ

Awak tahu , Setiap Perbuatan Saya Cuma Mahukan Yang Terbaik Untuk Diri Awak .

Dan Tak Pernah Bermaksud Untuk Kongkong Awak Dalam Setiap Perbuatan Awak . Saya Jaga Awak Sebab Saya ...


Awak masa awak dgn saya akn berakhir. Mungkin takdirNya menginginkan kita cenni ? mungkin ni yang terbaik. Lepas ni, awak bebas nk uat apa jer. Takdalah orang nak marah awak. Takdalah orang yg koje dok panaskan awak je kan. takdalah dengar orang dok berletir kan. takdalah dengar rayuan utk awk berubah lagi kan. ‘TOLONGLAH BERUBAH’ dah mati mungkin. Awak dah cukup besar utk fikirkan kata2 saya tapi sayangnya kata2 saya Cuma kata2. Apa2 yg jadi pun, ingatlah selalu pesanan n nasihat saya at awak. Maaflah, keperpecayaan saya at awak tak mampu mencecah 100% . saya bukan insan yang baik. dah terbukti kan sume tu at awak ? u’ve know me kan ? so, u may decide ur decision . I’ve make mine . so kalau kita gabungkan keputasan masing2, insyaAllah kita akan jumpa jalan sepakat . maaflah sikap saya kadang2 menggoyangkan perasaan awak terhadap saya. Saya Cuma ta nak peristiwa n sejarah lalu berulang.

Tangan ni terasa ringan je sejak akhir2 ni untuk uat lambaian terakhir. Mulut ni gedik sangat nk say good bye. Kenapakah ?  something’s  going inside my heart  mungkin. I am someone who afraid of losing even I seem don’t care people wanna go from my life .  btw, mmg tengah uat list ‘ out of my life’ pon. Sebab apa ? sebab saya nk nikmati hidup saya yg tak lama nie dgn orang2 yg betol2 sayangkan saya n ikhlas dgn saya. Kita kontra. Masing2 berselindung di balik sekeping hati yg kemetok( kechik ) tue. Siapa sangka, hati yg kemetot tu mampu menyembunyikan hal yg besar kan . kuasa Allah.

                     



## hmmmm, I am still here for you. Just come.  Good luck in everything . thanks for so much thing. May Allah bless u. berbahagia selalu dgn insan tersayang . keep smiling . Semoga sentiasa dlm peliharaan-Nya. Take care hossi . if i am ur hossi, u'll come back . 


Once I say good bye, there’s no hello for u. btw thanks for coming !  just step back as u ever did before eh J u’re so happy puppy in that way kan ?  well, people, easy come, easy go kan. but unluckily I am not good enough to say good bye. At least I have made a very big try till I get it. And Alhamdulillah, He gives me strength to let it go. So tadaaa..
Let us not talk about the past years k. just focus on 2012 k. hmmm, 2012  a year which I build so much dreams. Satu un tak jalan. Hmm, kita merancang tapi Dia yg menentukan. Dia tahu apa yg terbaik ok. Just take it positively. Yes, everything happens with reason

Allah takkan menguji kamu dgn sesuatu yg tak mampu kamu pikul” “ Allah gives for someone selected because He knows u can go through it

NSDF –NAA Cuma KENANGAN . dh abadikan dlm sejarah un. Sejarah yg x mungkin berulang ! dia membawa phenomena baru dlm hidup aku after insan yg aq masih kekal respect hari ni, which is seorang senior  yg I do really amaze him in everything he ever done ! u’re great sis. Anda insan yg mampu menitiska air mata saya almost everyday. Andalah racun, andalah penawar. Tapi tu semua KENANGAN. Sakit ,perit, suka, gembira let burst it.  Apa yg pernah jadi tu anggaplah pengalaman n pengajaran dlm hidup kita. Kita mungkin x pernah ada sebarang ikatan tp hati ni terlalulah sayangka anda suatu ketika dahulu. Klu nk ditanya prasaan tu hari ni, sorry to say, I have no answer for it. After the last letter from u, frust seketika but hidup ni mesti diteruskan. I change everything. Yes, I admit it. No loves in life.  Takda nya rindu-rinduan. Bkn hanya utk anda tapi juga untuk insan lain. Lidah ni tetiba jadi kelu untuk ungkapkan sayang . and sometime terasa sayang yg diucapkan utk diri ni seolah-olah angin ja. Sorry but that’s the fact. Mereka yg tak mampu buktikan kata-kata sayang mereka ! I can’t believe anyone’s love . just forget everything ever happened between us naaa . stay peace ye. Kita senior- junior je kan. no heart feeling right ? everything is over kan. I try to fulfil ur wish dear. I’ll try ! tak mudah untuk melupakan insan yg kita teramat-amat sayang but not possible rite ?

Hmmm, buat yg terasa, yes it is for u ! terima kasih atas kata2 indah kau. Terima kasih atas kesudian untuk pinjamkan aku senyuman yg sometimes agk menyentuh kalbu tu. Well, no heart feeling between strangers.  Hahahaha. Degil kn bdk nie ? jahat kan? nak tau sebab apa, korang sume yg ajarkan ! aku follow je tunjuk ajar korang. Terima kasih sifu. Terima kasih atas pengalaman yg agk bermanfaat tu eh. Semoga Allah menyedarkan kalian atas apa yg kalian lakukan. Hmmm, terima kasih jgk sebab sudi penuhkah list aku n cuba buktikan siapa korang. Yes, almost same but use different time je. . Ur words, behaviours lbey kurang ja. Fakes ! u look great with those words bro but luckily I am not too stupid to know it. Thanks  God ! mungkin aku salah but I know, masih ada lagi si jejaka idaman hati sang dara. Hehehe tp ada kat mana, itu ta tau.. He knows n He’ll let us know when the right time has come.