Blogger Backgrounds

Monday, 13 January 2014

Happy Bufday Uncle !




Alhamdulillah, setahun dah berlalu. Kini menjalani tahun yg kedua bersama . Bersama ? Ewahhh, haha . Setahun yg penuh rintangan, omongan menyakitkan tak kurang juga ada yg menyenangkan . Alhamdulillah , Allah izinkan kami , 'KITA'. Aku ingat bila asyik gaduh, misunderstanding, kedegilan aku, kekerasan aku mampu buat dia berputus asa. Aku ingat kitaorang hanya mungkin boleh stay as friend yg tak ubah hanya kenalan semata-mata but Allah gives more. Kadang-2 aku tertanya-tanya kenapa . Ada hikmah di sebalik pertemuan kami. Aku sendiri tak pasti sejauh mana aku dengan dia boleh sesama . Entah , hanya dengan izin Allah kami mampu bersama . inshaAllah . Sejujurnya kehadiran dia tak pernah aku duga. Terbayang sikit un tak pernah. Katanya , 'Lain yg hang aim, lain yg hang dapat . Hang silap tiup ubat pengasih tue . Lain kali, sebut nama tu biar betul;' . Haha. Nama mungkin serupa tapi mereka orang yg berbeza. Aku tak menolak sebarang kemungkinan atas sebab aku masih dengan dia. Dia memang ada characteristics yg aku nak . Alahhh, mcm En Crush. Opsss, haha. Semi- uztaz ! Dia imam , dia hafaz , suara sedap,  . Senang cerita, bab-2 agama ni dia boleh lah nak bimbing aku kan. Memanglah, dia pun manusia biasa. People not perfect kan . Apa yg aku nak ada pada dia, apa yg aku taknak pun ada pasa dia. MashaAllah . Aku tersentuh dengan cara dia caring pasal aku tapi aku nafikan semua . Aku malas lah nak ada kaitan dengan lelaki nie. Semak hidup ja tau . Ntah cenna la, aku boleh rapat dengan dia . Aku takut, dia bukan untuk aku . Dia selalu bising dengan pencapaian akademik aku mengalahkan my parents lak . Results aku semua dia tau. Sorok lah cenna un, alih-2 dia tau dulu results aku sebelum aku sendiri yg tau . Kadang-2 dia ajar aku.  Aku gi wakil sekolah pun, dia tau apa yang aku buat . Isyhh, tak puas hati betui. Punyalah berahsia , alih-2 kantoi jugak pasal BFF aku kat dia . Heee, kenyataan yang kasi tamparan hebat kat dia . 

He done so much on me even kadang-2 ada yang menyakitkan hati juga . Aku tersentuh jugak arr dengan cara dia. Kadang-2 rasa macam aku bertuah gila wooo. Haha. Dia selalu tegur pasal pemakaian aku , solat aku ..  Haha. Kadang-2 kita orang gilir-2 kejutkan subuh kat sekolah and sometime kat rumah un, sahur bulan puasa , Tahajud . Kadang-2 dengarkan dia mengaji , baca Yaasiin sesama . Naseb taleh solat jemaah melaluli phone ja tau . If not, dia nak buat sesama jugak paa. Haha. Dia selalu marah bila aku takgi surau . Tediaaa, sekali dia kasi tazkirah , haiii, malaih nak habaq arrr . Pernah beberapa kali jugak lah dia kena 'sound' dengan kawan-2 aku . Padan muka. Wekkk . Kalau nak cerita pasal kelebihan and keistimewaan dia, panjang la entry aku . Isyhhh, mana boleh! Heee 

Unlce ,
Nothing more than sekudus doa tulus ikhlas for you yang aku mampu kasi . Kebaikan hang aku tak mampu balas . Bersempena ur 18th birthday , I wish you all the best in life na . Hang dah besaq weh . Be matured tau . Aku suka lelaki matang , gelap dari aku , tough :)  Haha . Kontrol diri tau , think before act tau . Jangan nakal-2 sangat, aku sumbat spike shoes satgi ! Haha , Aku simpan lagi nota-2 hang even in Arabic sekalipun and even pada awalnya aku tak faham . Tapi minta orang translatekan. Malu oiii . Haha. Sekali mai angin romantik hang, tegak bulu roma gak la . Melting habeh . Haha . Try to keep all of ur promises dear . Through a miles lie between us, Kalau jodoh tak ke mana weh .Love knows no distance. I am trying to believe in you , giving a chance on you. Aku sendiri tak pasti untuk apa aku buat semua tue. And  I am gonna suprise you . Just wait na,. Penuh rintangan to give the best for your birthday . Aku masih tak faham kenapa aku sanggup buat semua tu sampaikan berkaca juga mata nie bila jalan yang aku pilih rupanya berliku, tak semudah yg aku sangka. But it's okay. It gonna be fine when you get everything.  Kerja aku dah beres . Happy Birthday !! Wekkk :P 



Ya Allah, andai kau takdirkan dia milikku, satukanlah hatinya dan hatiku . Izinkan kami bermandikan cahaya di jalanMu.Izinkan kami menikmati fitrah insani melalui jalanMu. Jangan kau hanyutkan kami dengan godaan duniawi yang semahu-mahunya menghancurkan keimanan kami . Ya Allah, kau yg hadirkan rasa ini. Justeru, aku pohon, kau peliharalah rasa ini agar tidak melebihi perasan cinta dan sayang kami padaMu . Ya Allah , kau lindungilah dia di mana pun dia berada . Aku tak mampu untuk selalu bersamanya. Andai aku bukan untuknnya, kau pisahkan kami dengan cara yang paling tidak akan menyakiti antara satu sama lain. Hadirkan dia insan yg jauh lebih baik dariku, yang mampu untuk sama-2 berjalan ke pintu syurgaMu . 




# Aku hormat hang sebab hang hormat aku. Istilah kapel tak pernah muncul antara kita. Thanks for understanding . Sayang tak semestinya kena kapel kan ?