Blogger Backgrounds

Sunday, 5 August 2012

aKu SuKA dIA


Aku lihat dia disana
Aku ingin mendekatinya
Aku cuba menghampirinya
Lalu aku menyapa dia

Dia pun membuka bicara
Dan aku mulai mengenalnya
Kita mulai bermain mata
Mula timbul rasa bahagia

Bila dia, mendekati diriku
Hatiku rasa sesuatu
Bila dia, senyum pada diriku
Hatiku rasa tak menentu

Kekadang hati ku bertanya
Adakah dia dah berpunya
Kerana diriku berasa
Aku jatuh hati padanya

Aku ingin memilikinya
Aku ingin menjaga dia
Aku ingin mencinta dia
Aku ingin hidup dengannya

Bila dia, mendekati diriku
Hatiku rasa sesuatu
Bila dia, senyum pada diriku
Hatiku rasa tak menentu

Mungkinkah aku, kan berjumpa dengannya
Untuk meluahkan rasa
Mungkinkah aku, kan berdiam diri saja
Menunggu cinta darinya

Ku terima satu nota darimu
Yang tertulis ‘Aku suka kamu’

Bila dia, mendekati diriku
Hatiku rasa sesuatu
Bila dia, senyum pada diriku
Hatiku rasa tak menentu

Akhirnya kini ku kan mampu ceria
Diriku sangat gembira
Akhirnya kini, aku mulai bahagia
Menerima cinta darinya

Aku suka dia



Awk, sya nk gtau nihh..SAYA SUKA AWAKLAH..hehehe. stapple mulut kang baru tau! How if someone told u this? Wakaka..suka ?komfem renyeh sepanjang hari kan3.eh,kejap2, itu un if from someone yg kita suka or yg okay2 la kan..skali pesakit tanjung rambutan yg cakap mcm tu, mau demam bahhh.


Terbang bersama satu mimpi…zzzz

Aq pergi sekolah.lepas perhimpunan pagi, aq rushing naik ke kelas bub aq trasa tetiba semangat nk study.sbelom sampai kelas,aq lalu depan class my crush.dy xda lah..tetiba dy munculkan diri betul2 depan aq..sesak nafas ni x terkata dah..dy senyum.adehh, senyummu menawan,menawannn..kau buat hatiku tertawan..tetiba dy ckp “ hai, assalamualikum” errr, rasa nk demam ni. Aq t’senyum saja lalu masuk je kelas, da note berbentuk aty warna merah atas meja.note tu bertulis “ AKU SUKA KAMO :D “. Aq t’senyum tanpa aq sedar…habis ja waktu persekolahan, aq gi solat.eh,aq b’diri betol2 belakang dia lahh..balik je ke kelas, da satu Cadbury chocolate bersaiz besar .mcm tawu2 ja ni favourite aq. Dikepilkan bersama that chocolate, satu nota berwarna kuning.” Haii,salam perkenalan” .since that day,  kwn dy selalu kirim salam. Ouh, dy dah start rapat dgn budak llaki kelas aq.dak llaki kelas aq un suka dy.dy style n mmg menyelesakan.so dia rajinlah datang ke kelas tp dia dtg bkn utk ‘date’ dgn aq keh.dy dtg  utk borak2 dgn kwn2 dy ja.klu dy x dtg, dak llaki akn panggil dy jgk bub trasa eppy ja bila dgn dy.ntah aura pa dia bawak un x tau lahh..dlm aty,memanglah berbunga. Xda sapa2 un yg tau kitaorg rajin contact2 .eh2, tp kwn yg rapat dgn saya tawu lahh..alah, meke 2 org ja.akhirnya kini, aq mmapu ceria sentiasa. “untunglahh,kau kesayangan dy kan”. Kami x perlu dating n x perlu nk jumpa2 or segala bagai bub kami x suka mcm tu..usha2 tu perlulah..hehehe.perasaan kami ,masing2 saja yg tawu. Dy x mcm dak lelaki yg lain.bukan beza apa un,dy kurang melayan perempuan.itu yg buat saya suka..mula2 sekadar nk menguji ja tp kwn2 dy un da ckp, dy mmg mcm tu..ouh, finelah..lega betol. Satu hal yg x bez pasal dy, nama dy hot sgtlah..kita letak ais batu kasi sejuk ek..peace :D


Mengembara satu soalan bersama aq..zapppp

kapel ni best sgt kew huh .bercinta tu perlu ker?  adoYaiii, apa kejenis soalan daa..’mmg aq ada pengalaman un’ but it’s ukeh.open minded lah kan..dah nama un remaja, x lari dari reality idup mcm nihh.nak tau mcm mana, rasa sendiri..hahaha.jadi apa2, menangis sowang2 ek. Klu dah kepengenan sgt nk bercinta or bersayang-sayang segala bagai tuh, jagalah batas2 pergaulan..jauhi perkara2 yg nyata menimbulkan kemurkaanNya..kang Dia x redha bru tau..x tenanglah idup kau.one more, kot ye un nk cari buah aty pengarang jantung tuh, cari yg perangai elok2 sikit yerr..rupa paras tu x penting aihh..klu dah sayang tahap petala ketujuh tuh, berdoalah semoga korang berjodohan.klu bukan dgn dia sekalipun, dgn someone yg mcm dia or better than that.perasaan yg pada dasarnya fitrah,jgn tukarkan ia menjadi fitnah ek. 4 me, klu dah saling suka sama suka, or seumpamanya, x perlulah kita gi dating2 segala bagai.berdua-duaan pulak tuhh..pi ramai2 la bez..happy jerr, xdalah jadi perkara2 yg x diingini.jgn lupa,kalau kita berdua, syaitan akn jadi yg ketiga !


cinta plantonik?mcm style jerr…

No comments:

Post a Comment