Blogger Backgrounds

Saturday, 21 July 2012

tHaNk XD



 
keep being like the way u're ...nk improve? t'amat-amatlah
digalakkan :0 smiling? WAJIBLAH uke. peace no war jgn lupa ya!
sya SUKA anda hadir dlm idup sya >.-
mungkin anda x prasan,sya suka tgk awk semua..hahaha
anda bikin sya ceria tawu..

aii.adek! i am still keep hoping the bez 4 us:D
those dreams make me alwayz reminding u..
may the wish come true..aminn.smoga kemesraan
tu menjadi milik kita SEKALI LAGI

*HOSSI..senyum slalu ek bub ur smile akn slalu
dirindui oleh spe2 ajerr t'masuk sye >.-

in front of me,u always be the bez..u're the one who
always uat sya ketawa tnpa henti..sya eppy dgn awk
tp x taulah apa yg b'laku at blakang sya..yg pntg,sya suka awk >.-
tlatah kmo yg mcm bdk2 tu,sya suka..keep it up !

bdk ni senyum cumel tau..ngee~
ada ja modal nk kacau kite..
awk un slalu eppykn sya >.<


xda lah rapat sgt dgn bdk nihh..dulu ajer
hmm,kang kena skandal bdk2 plak.
 she alwayz  said that she is d cumelest..n uke fine
kmo mmg cumel tp dy( sya punya) ttp plg cumel yer :D
that green t-shirt..sora dy mmg superb.subhanallah
suka sgt dgr kmo bca qur'an

haii..suke sya? hahaha.thanks?
x perlulah bub sya ikhlas..trimas bub cayakan sya
keep strong yer..as what i said before, u're not alone
nk jumpa sya? anytime sya on !


nenek? cucu? apa2 je lah..as long as life must be eppy kan
thanks bub slalu bikin hari2 sya penuh dgn gelak tawa

                                                                 
sya suka dgr suara kmoo nyanyi...boley tahan!
6ti nyayi lagu at sye yer..hehehe.kita x rpt tp kita
satu dorm kan..so stay peace


`~errr..lagi 2 org xda gambar lah.sowang bdk dorm jgk or well 
known as 'adek' bdk ats niyy..sya suka keakraban kalian.
yg lagi sowang tu from opposite block.dy slalu said haii..
then sya rasa,wah femes kejap.hehehe.bujet la wehh





noT AnYoNE 4 U

btw,lw xnk pon takpa dah -i'll keep it in mind !
sbelom tu, first text aq dpt untuk PBM kali nih
 kmy mnx maaf ats semua kesalahan kmy.
kmy tau kmy x ekot ckp smpay kena mcm ny.
kmy tau kak maqah , kmy x berhak nk bg
kak x maqah da..apa2 un kmy mnx maaf sgt

then myusullah text from my cute junior or well known as Wildcat.she just wish me
"slamat berpuasa n blablabla."
most thing i'll neva forget she said sorry.
mmg patut un said sorry.u dah byk uat salah sama sya tau..haha
kidding ajew >.<.u're someone yg p'nh uat sya senyum jgk laa
btw, kmo kn kwn dy :)

next text was from my friends or ex-sis bdk atas ni.thanks kwn 4 d wish.
continue lagi from my gila2 friend yg cumel,n  someone yg aq bru start to tegoq2.junior jgk..
i hope u could be strong ye . ignore them.kmo still ada sya n the most
that i am sure are ur friends.they will make u eppy :D

uke..back to that budak.what did u post to my timeline tu, bunyinye
macam u're hidding ur own feeling ja.mungkin mrh,kecewa or something yg seadik n seabang
dengannya.btol kan? ayt tu mcm dh give up dgn aq je kan.
btw,lw xnk pon xpa dah.
 suka dimaklumkn,sya highlight this sentence!
hmmm,kecewa kn bila org yg kita syg x munculkan diri saat kita memerlukan dia..on that
time satu je yg akn b'legar dlm otak ,dia mmg x syg saya.all those beauty words are just words.
btol kan3. bila something happen to us,mmg yg kita harapkan cuma someone yg kita syg.
klu x mmpu nk menolong, bagi semangat un dh kira b'syukur sgt2.hey, jgn igt kmy diam n
kmy langsung x fikir hal kamo tambah2 apa yg jadi tuhh.org mungkin
bley ckp itu n ini at ampa tp not me.kmy xkn senang2 salahkn sesuatu yg jadi
melainkan klu kmy dh ckup bukti untuk berbuat demikian.finelah klu ampa
dh ilang kepercayaan n harapan from me tp i am not as what u think.
apa2 un,u still have them.they're much important than me.they're someone who u love
than me..pokok pangkalnya,mekelah segala-galanya uat kamo.meke menyenangi kmo but not wif me (mungkin)..
klu meke suka sya baek dgn kmo,meke akn kasi good support..n ampa
sndiri bley nmpk kn apa yg jadi..antara sya n meke,kmo akn pilih meke..pcayalah
sya x layak trasa aty dgn keakraban u all bub u all adalah kebahagiaan buat dia..
sya tau, u semua syg sama dia kan3 :D keep it up ! dia perlukan korang.
take good care of her.



everyone loves u >.<
untunglah...'kakak2' kamo ramai kan3 :D
so kmo xkn kesorangan
kwn2 un ada..
*sya un ada jgk (tp x pntg mcm meke laa)

apa2 un...stay peace no war
u smile , i smile :)










Friday, 20 July 2012

tELL mE wHy ...

Knapa uat perangai lagihh?? Salah aq kerr ? mmg x adil aq judge dia dgn segala tanggapan yg orang lemparkan at dia tp dia sendiri x pernah hadir untuk tampilkan kebenaran at aq.for me,maybe she didN’t need me anymore kan2.klu x,dah lama dia datang cari aq n story everything yg dah jadi..jujo,kami  x marah  ampa tapi kami TERKILAN n  KECEWA SGT2 dengan ampa.x dinafikan skunk ni kita mmg jarang jumpa apatah lagi nk sembang2 mcm dulu kan..ntah la.kami un x tau knapa.ampa yg ngelak  Or kami yg ngelak? mungkin takdir kot yg x m’pertemukan kita n mungkin jgk takdir x m’izinkan kita untuk bersua muka kan..tp kami x sangka lak yg kami akn dpt surprise  yg mmg kebabom mcm nihh.kami sndiri yg nmpk kott.kami tau apa yg ampa ‘kena’ n kmi  x sanggup nk tgk lagi.kmi x sampai hatii.ampa x tau apa yg kami rasa time tuhh n kami sure xda spa2 yg tau apa yg kami rasa.dlm aty cuma ada satu,kmi b’doa semoga ampa x di apa-apakan even klu betol tu  mmg salah ampa.siyes,kami btol2  x sanggup tgk ampa dihukum mcm tuh.bukan niat kami nk menambah tekanan atau mengusutkan lagi keadaan tp kami btol2 t’kilan dgn ampa.that’s why kami diamkn diri ajjew.kami igt ampa dah berubah tp …..kami igt lagi,ampa pernah cuba untuk berubah n kami eppy sgt2 bila kami sndiri nmpk ampa mula berubah.kmi b’syukur bub kami igt Allah dh makbulkan doa kami tp sygnya perubahan tu x bertahan lama.kami uat diam ja dgn harapan ampa akn sedar sndiri yg u’ve done something wrong dear.
“klu aq jadi ag,dah lama aq tinggalkan dia” kata2 ni uat kami tersentak n b’fikir sejenak.alasannya..sume sbb nk ampa berubah tp KAMI X SANGGUP. Jgn tanya kenapa bub kami xda jawapan untuk soalan nihh.mungkin sbb kami merhargai ampa dlm idup kami.utk pengetahuan ampa,kami x mungkin meninggalkan sapa2 dlm idup kami melainkan klu sbb takdir-Nya.kita mampu merancang tp Allah dah tentukan.kita mmg xda sebarang pertalian apa2 tp kmi bknlah manusia yg xda aty n prasaan.kmi x p’nh anggap ampa mcm baju or barang dlm idup kami yg senang2 kami boley campak ke tepi klu kami x nak..kami x sejahat tu walaupun kami jarang layan ampa dgn lembut mcm mana kami layan diaa.
turn urself into the better  one laahh.kami rasa ampa un dh borink kan asyik dgr kami b’leter bnda yg sama ja tiap2 kali kita jumpa kan.mungkin kami bkn spa2 dlm idup ampa.so susah la untuk ampa terima setiap kata2 kami.klu btol la ampa syg kami,knpa ampa xnk ikot apa yg kami ckp? Susah ker..it’s all 4 ur own goodness.simpan je  lah syg ampa untuk ‘kakak2’ ampa tuhh.jgn cakap syg dgn kami klu ampa sndiri x mmpu nk buktikan syg ampa.tu mmg prinsip idup kami. ‘NEVER SAY I LOVE U UNLESS IF U CAN PROVE IT’ .bagi je lah at ‘kakak2’ ampa ukeh.klu meke syg ampa,meke akn bawa ampa ke jalan yg betol.ampa fikir2 lahh.kami x cakap meke tu jahat  tp ampa tau kan meke mcm mana.don’t worry kami xkn pernah b’usaha untuk pisahkan ampa dgn meke bub kami tau meke dah lama dgn ampa.meke slalu ada dgn ampa.susah senang sama2 kan..korang sumer,jaga budak ni elok2 ukeh.dia muda lagi lahh.aq tau korang sayang dia tp sayang tu ‘kena pada gaya’ lah yerr.aq x marah un klu korang nk rapat dgn dia tp korang tolonglah bawa bdk ni ke jalan yg elok2 sikit.kita sama2 dh beso kan n aq yakin korang tawu apa yg terbaik untuk dia.korang lebeh kenal dia berbanding aq. I AM NOT ANYONE 4 HER. Mungkin korang lebih baek dari aq n mampu uat dia dgr ckp korang…all d bez n gud luck ! btw,bdk ni sayunk korang  tau :D n one more, AQ X PERNAH  ADA RASA MARAH ,BENCI OR SOMETHING YG SEUMPAMANYA AT KORANG..bkn x reti nk senyum at korang tp korang un uat x nmpk aq je kan..mungkin korang anggap aq cuba jauhkan korang dgn dia or hasut dia something bad about u all kan..haishh,aq xkn uat mcm tu lahh.aq still waras.aq masih kenal dosa pahala even aq ni xbaek mana unn .
ampaa…jgn isau.kami xkan p’nah buang ampa dari idup kami.i’ll always be there 4 u..cari je kami anywhere n anytime u need.insyaAllah, kami akn cuba yg terbaek untuk ampa..one more,SMILE ALWAYZ yerr bub ur smile make everyone feel like to smile jgk! :)


org yg x senyum nmpk sgt dy da masalh dgn gigi :D







Sunday, 15 July 2012

TeRbaEk wOk :D

Aaishh...jdi perempuan jangan igt perempuan je ada taste!lelaki un ada tauu..haaa,meh kita tgk hasil nukilan manusia bernama lelaki nihh.terbaek dari ladangggg.
*copi n pasta from fesbuk..~ngeee

SURAT DARI LELAKI UNTUK FUTURE WIFE(S)

Kehadapan my future wife(s)

I menulis surat ini bukan lah kerana di cabar oleh seorang member yang ingin melihat keromantikan I. Tapi.. err.. I ...menulis ini adalah kerana kehendak I. So, sila baca surat ni perlahan-lahan. Tak perlu laju-laju.

So, wahai my future wife(s)

I don't know who are you and I have no idea where you are right now. But one day, bila kita dah berjumpa, I harap you mampu terima I seadanya seperti mana I akan terima you dan diri you sebenarnya. Lagi pun, I tahu yang you ni memang comel. Dan baik. Dan rajin. Dan alim. Dan cun.

I berharap bila I check facebook you nanti, you tidak letak banyak gambar you yang daring-daring kat facebook. Sebab, setahu I, kalau perempuan tu comel, mesti nak tunjukkan ke seluruh dunia. Macam lah dia sorang je yang comel. I comel tak ada pun letak gambar kat facebook tunjuk ke seluruh dunia. Boleh je hidup. Ehem.

Serta, gambar di facebook tu, jangan lah nak dedah sana dedah sini. Malu I. You pun tau kan, perempuan ni ibarat cokelat Ferrero Rocher. Bila berbalut dengan pembalut, even cokelat tu jatuh kelantai pun orang still nak. Tapi kalau dah tak berbalut, bila jatuh ke lantai, semua buat dono. Ada tu, kalau boleh, ada yang nak pijak lagi. You pun tak nak kena pijak kan?

Lagi pun, you tahu, tak ada lelaki di dunia ni yang nak kahwin dengan perempuan yang seksi meksi.

My future wife(s),

I tak tahu pasal masa depan I. I tak tahu berapa banyak duit yang I akan ada. So, dengan kata lain, I mungkin tak akan mampu kasi rumah 10 tingkat kat you. I juga mungkin tak mampu kasi you 10 emas intan berlian. Harap you tak kisah dengan diri I yang tak beharta ni. Tapi kalau setakat kasi you 20 hingga 30 anak tu, I okay je. Dalam tiga tahun, kita mungkin akan ada 2 anak. Tapi tu tak termasuk yang kembar tau.

Bila kita ada rumah nanti, I tak kisah kalau you nak bekerja. Tapi lagi bagus kalau you duduk je rumah jaga I. I bukan mintak di layan bagai raja. Tapi kalau I balik dari kerja tu, apa salahnya tanggalkan stokin I, urut bahu I, sediakan minum-minum I. Tapi kalau you tak nak buat, tak apa. I boleh tambah lagi 1 (cukup 2). Lagi pun, bila I tambah lagi 1, kurang la sikit beban you. See? I memang prihatin.

My future wife (s),

You, I harap you reti memasak. You mesti reti memasak. Apa? Tak salah kalau perempuan tak reti masak? Ya. Memang tak salah. I tak kata pun salah. Tapi jangan salahkan I kalau I tambah lagi 1 isteri (cukup 3) sebab yang satu dan dua tak reti masak nak buat macam mana kan? Okay tak-tak. I tak nak bini 2,3,4. Banyak sangat. bukan tak mampu. Tapi... Ehem.

Actually, I bukan mintak you masak macam makan kat hotel. Asalkan you reti masak yang simple-simple sudah lah. You tau, air tangan masakan isteri lah yang buat si suami setia. Lagi pun, tak akan setiap hari kita nak makan kat restoran kan? Kalau setiap hari makan kat restoran, baik I kahwin je dengan mak cik tukang masak tu. Ye tak? You pun tak nak kan I tambah lagi satu (cukup 4) kan?

I harap you reti jaga diri sebelum jumpa I. Kalau boleh, jangan couple banyak-banyak. Tak pernah couple lagi bagus. Tapi kalau dah couple tu, jangan buat yang bukan-bukan dengan boyfriend you. Bila dating tu, jangan nak mengada-ngada keluar berdua. Boyfriend you tu bukan boleh percaya sangat. Kebanyakkanya adalah buaya. Sebab kalau dah lelaki, mesti bermulut manis. So, don't trust them.

Akhir kata dari I, bila kita kahwin nanti, you masak, I makan. I imam, you makmum. I baca doa, you aminkan. You merajuk, I pujuk. Perfect, kan? So cepat lah cari I. I takut lah nak cari 'you'. Takut tersalah pilih perempuan lain. You pun mesti tak nak jadi isteri ke dua I kan.


apa2 un, jgn lupa.Allah dh ckp, "perempuan yg baek adalah untuk lelaki yg baek n begitu jgk sebaliknya " .so, prepare urself to be someone much better!