Blogger Backgrounds

Wednesday, 30 May 2012

Mengusung windoo buat dY

Ya rabb, andai aq punya kekuatan,ign sekali aq myatakan pdnya betapa aq t’amat-amat merindui dy…aq x mmpu trus-trusan memendam perasaan.aq pon manusia biasa.

Kamoo…kita bina sebuah kita daripada bintang.bila b’cakap tntg bintang,masing2 akn trasa kan.jgn tipu laaa…Cuma kdg2 kata hati tu dinafikan aja.u’re my specific star.sya wndoo kmo?jujur sya sedang menipu n menafikan kata aty sy sndiri.SYA WNDOO KMOO LA BDK.mlm2,xtau nk chat dgn spew..dulu kmo jdi peneman setia sy smpai ke pagi bru tdo.sy phm keadaan kmo.lgpon kmoo x boley slalu tdo lewat bub kmoo saket..sy? I am ok n I am used wif it.kmoo x boley saket bub 6ti  ramai org sedey…sy mohon kmo always choose all the bez in life n always be eppy wif someone u love..don’t let her go.sowang kakak x kn mmpu melihat kehancuran melanda hidup adeknya.soe jgk sbb slalu menduga kmo n u must be fed up of me kan…apa2 un,jgn risau  bub sya slalu ada buat kmoo.jgn x caya tau bub sya mmg akn slalu ada melainkan klu ditakdirkan sy lenyap dari muka bumi Allah s.w.t.


Kamoo…sya TERAMAT-AMATLAH MERINDUI KAMOO.sy x tau nk ckp mcm mana agy.SYA MASIH SAYANGKAN KAMOO n isyaAllah,slagi hayat dikandung badan,kmo akn slalu sya sayang .sya msh simpan mcj kmo,kmo ckp kmo xkn melupai sya melainkan klu nyawa kamo da b’cerai dari badan.kmo ckp jgk yg kamo akn slalu igt sama sya.sya x tau sejauh mn kebenaran setiap kata2 tuhh..mungkin jgk kmoo xnk tunjuk n mungkin jgk sume tu skadar perkataan aje un tp kmo jgn risau.sya akn slalu pegang kata2 sya n sy akn uat apa yg sya slalu ckp.kamoo x perlu meragui saya sbb sya xkn pernah terdaya utk menipu mahupun membohongi insan2 yg sya t’amat2 syg..tipu sunat tu wajib lahh..hehehe.stakat ari ni,xda lagi tipu sunat yg dilancarkan ke atas diri kmoo.sya perlu kmoo bub kmo smgt sya at sini.mk n ayh jauh so kmo je la yg plg dekat daripada yg len2 tp sygnya kmoo menjauh dari saya..sya kehilangan..sya mohon maaf atas segala kekhilafan sya(even sya sndiri xtau apa).apa yg sya mmpu uat skunk hya berserah pada yg Esa.sya x mmpu nk lakukan apa2 memandangkan dah byk hal yg saya lalukan smpai dh kering idea dahh.dah blank teros nih.kini,hya doa yg bisa menjadi senjata n peneman setia sya…hanya Ilahi yg mengetahui segalanya.apa yg sy rsa n jadi skunk ni x mmpu terzahir dgn kata2.saya mohon,jgn diri ini dibenci, dicaci mahupun dibuang dari hidup kmoo.sya x tau apa yg akn jadi andai kenyataan itu yg terpaksa sy hadapi..maaf buat kesekian kali

TeRsEnTAP!

Nah tersentap sbb pe lak minachi sowang nihh.BINTANG? Da banyak makna jer tp satu je yg bikin aq 
       tersentap.apa dia? It’s all about the stars.actually bintang ni dtg dari fb jerr.tup tap tup tap n then 
terhasillah ‘bintang’ yg tercipta antara aq dgn dia.dia mn lak dahhh?alaahhh..bdk2 je pown.baru 
form two…ntah..aq un lupa spa yg start sebut pasal bintang2 nihh.masing2 always talk about the 
stars. Time tu dah x layak panggil mlm dah sbb dah pkul 4 lebey.hisyhh..myembang apa la ank dara 
dua Owang nihh.alaaa..sembang je un bkn mengutuk k.apa yg bikin tersentap nihhh? Haaaaa.. 

*1 –dalam dorm…(x igt tarikh + jam brapa tp mlm la) 

“Kak eika,apa maksud bintang?”(muka bdk ni tgh tahan senyum).aq? buang tebiat ke ape bdk 
nihh..dlm byk2 soalan,boley dy tya apa mksud bintang.bintang tu bintang la dek oiii. bdk ni mcm
 x puas aty jerr bila aq jwb mcm tuhh…dy tya balik, “byk btol bintang yg t’gantung dlm dorm kita kan” 
sah..mmg da udang di sebalik mee. “boley straight to d point x”. naaaaa.terlerai la satu persoalan… 

*2-time ni dlm keta, otw balik dari makan mee udang berdekatan pantai merdeka…yummy3.sedap
Kottt.. 

“kak,npa malam ni x da bintang” lorh..sbelom ni x da bintang x reti nk tya lak…tiba2 ja.aq tau adek 
aq x tau papa tp knapa mesti tya pasal bintang.kan bagos klu tya je pasal bulan kerr.hmmm..dgn 
selambanya “bintang xda sbb dy xda la” adek aq usha pelik ja.siap uat ‘muka’ gihh. “bintang xda sbb 
dy nyorok.dah ujan,xkn nk berhujan kot.satgi dy demam” dlm aty.bintang boley demam kerr . “ag 
gila ka bintang nk demam?”Aq biarkan je la soalan tu berlalu.otak aq dah mlayang t’engatkan 
someone.wndoo org tuh? Err..no comment :)

***kalau bintang xda,kmy akn tetap cari gak sampai jumpa supaya kmy xkn wndoo nk jumpa bintang 
tuhh* 

-ntah dari mana tah datangnya ayat nihh

*bintang tu sentiasa ada.baek siang atau malam.waktu siang,bintang pinjamkan kita matahari.dy 
sinarkan kita cahaya suria.dy temani hari2 kita.kadang2 hujan n uatkan bintang terpaksa berlari utk 
mncari tempat berteduh..bila lama dy menghilang,kita jadi wndo n dy dtg tiba2 n bawa kita sebuah 
pelangi…bila malam,dia( bintang )sendiri yg temani malam2 kita.dy xnak kita bosan,dy bawa kwn 
dy,si bulan…bulan tu cukup besar dari langit utk dilihat.bulan slalu senyum (cresent) tanda dy nak 
kita senyum jgk!so bila t’pandang langit yg terbentang luas at atas sana.senyumlah..nescaya kamo 
akn tenang. 

# hey,look up the sky .i am over there n always over there.why? I hate to miss every 
moment to see u…why? If I don’t see u, I might crazy missing of u.why? just only God knows there ‘s 
something I don’t know inside of my heart..





Saturday, 5 May 2012

sekian lama x ku dengar suaramu kasih 
(bkn kekasih yer)
dpt aq rasakan bahangnya kejauhan
yang menjarakkan kasih kita

walaupun tidak kau nyatakan
tapi dapat ku rasakan
perubahan dirimu yg ketara denganku

sejak aku diusik keresahan
memaksa aku utk menemuimu
alangkah pedihnya hati ini
bila kata itu yg kau ucapkan

tak mungkin akan ku biarkan
hatiku menangis keranamu
kerna kasih x kesampaian
tapi berilah aq peluang

tidakku tahu mengapa 
kau menghukumku sedemikian
tanpa memberiku kesempatan
tuk pertahankan segala permulaan

andai luka atymu
mana tempatnya
sudah wujudkah bencimu buatku
kasihmu yg berkubur
 mana nisannya
sayangmu gugur jua

x ku sangka begitu singkatnya kasih kita
andainya ketelanjuranku ,
maafkan aq

x ku rela menyingkap sebuah kasih luka
yang akhirnya kecewa dlm air mata
sungguh aq x pernah berdoa utk ini
tp mungkin kau yg pinta

sekali lagi,maafkan aq
jujur , walau kau buat begitu
kasihku tetap utuh seperti dahulu...



hmmmm...idea tiba2 mencurah tnpa henti la plak!cukup2 la nohhh..org slalu cakap,ada hikmah di sebalik kejadian.org jgk slalu cakap,Allah xkn  bagi kita ujian yg kita sendiri x mampu nk pikul.Allah x kejam kan  sbb Allah ada sifat al-rahman n al-rahim...kita sebagai hambanya, jangan sesekali meragui kekuasaan Allah.nothing impossible in this beautiful world selagi diizinkan oleh-Nya.jujur,kadang2 aq t'tanya2 knapa aq dihadirkan satu rasa yg  sukar benar dipadam..aq dihadirkan insan yg x pernah aq jangkakan.aq dihadirkan dia , dia dan mereka.knapa mesti aq dihadirkan satu rasa(sayang)yg x mampu hilang walaupon aq diperlakukan bagai miss invisible jerr..hmmm...papa je la.alaaa...hati org mana boley nk paksa.andai aq diberi peluang,aq jnji aq xkn persiakan setiap peluang yg aq ada..tp cmne nk ada peluang klu org tu xnk kasi peluang...org yg diberi peluang lak asyik dok sia-siakan je peluang yg korang ada..untunglah korang disayangi oleh org yg korang sayang tp korang x pernah nk b'syukur..yang korang gatai dok 'menduakan' kasih si dia tu apa hal?bila org tu dah lari,mula la nk nyesal n so whatever...ssh ke nk stay to one.nmpk sangat korang x jujur n tulus dgn hubungan yg dijalinkan...ish3..kejam la korang.x kisah la dlm apa2 jenis hubungan skalipon..untunglahh..org ada 'package',sume org syg kan..kita ni apa la yg ada?? nak kta pndai,uishh x lahh..nk kata lawa,jauh panggang dari api..so ada apew?ntah..wallahualam.belajarlah m'hargai insan2 yg benar2 sayang akn diri kita.sekalipun insan yg menyayangi kita tu adalah insan yg menjengkelkan,hargailah dia sbb dia x pernah mntak utk dijadikan mcm tuhh.andai someone tu tampak hodoh atau seumpamanya di mata kita atau mmg pada lahiriah dy mmg begitu,kita xda hak nk mencaci or nk menghina dy sbb dy juga manusia yg ada hati,ada perasaan walaupun dy slalu kata,'aq x kisah la'.belajarlah memahami diri org len k.klu kita pertikaikan kejadian diri seseorang tu,samalah jugak dgn kita mempertikaikan kejadian Allah sbb Allah is the only creater for everything.hey..take note yerr..PHYSICAL LOOK CAN'T LAST LONGER BUT KETULUSAN HATI WILL