Blogger Backgrounds

Friday, 7 June 2013

Suara yang tak berbunyi






 Assalamualaikum ,... * tok tok tok
 tak jawab dosa tau , kalau jawab mesti sayang kan ~ just kidding . Long time no updating kan.

" bila nak update blog nie " - budak chubby>.<

 Hmmm, life ? Allah ta'ala ja yang tahu. Zahir yg terlihat tak sama dengan batin yg menanggung . * fuh !
Berat , susah, rumit,  complicated , SAKIT ! Tapi alhamdulillah, Allah never leave me alone . Aku ada mereka . They make me laugh , masih sudi support aku , masih sudi make me happy . May Allah bless you .
Sakit menghadapi kata2 orang sekeliling . Tapi diam ja , dengaq ja . Berdesing telinga ni tapi bersabar ja . Betol kata ayah , ' once kita uat silap even sebesar zarah pon, kebaikan kita orang dah tak nampak dah ' . Bukan tak hiraukan keadaan sekeliling, tapi i can't do nothing . mulut orang kan .Diorang yang rapat dengan aku kenal aku macam mana. dah banyak kali aku tegaskan ' apa yg kita nampak tu tak sama dengan apa yg sebenar- benarnya yg jadi ' tolonglah faham .

Aku tau, sedikit sebanyak salah tu datangnya dari aku jugak . AKU CUBA BERUBAH . tak pernah berhenti utk berubah dan takkan berhenti untuk berubah . aku sedar , aku bukan perempuan baik- baik tapi alhamdulillah Allah masih lembutkan hati aku untuk sentiasa ada usaha untuk jadi baik . aku tertampar dengan kata- kata orang yang tak pernah bertanya tapi terus menghukum . Hampir jatuh jugak la air mata nie . Dalam masa yg sama, aku panjatkan setinggi- tinggi syukur pada Allah sebab masih kuatkan aku, masih hadirkan insan yg tetap pertahankan aku, menyokong aku . Ujian Allah datang silih berganti . Macam- macam rupa ada . orang takkan faham selagi mereka tak rasa .

ta tau nak cakap macam mana tp ...
Tolonglah kasi kesempatan untuk diri ni berubah, berhijrah menjadi insan yg lebih  baik . tak mintak pun buat banner besaq-2 tulis 'chaiyok2 ' . ' Go Go Go ' . sumpah, tak mintak pong ! Tapi tolong kasi ruang untuk diri ni , hentikan segala spekulasi yang ntah apa2 tue . Aku- Dia , dengan nama Allah, kami bukan kapel pon .betul , kami memang rapat  tapi wajarkah kami dilabel centu sedangkan orag lain pon rapat jugak macam kami , tapi tak kena apa-2 pon .  Memanglah dia sayang, dia pong sayang orang lain jugak . Then nak kata apa , gay , playboy  ? Sayang tu anugerah Allah . tu nama dia naluri manusia sayangsss . Dia banyak kali terjatuh dengan tamparan orang sekeliling . Dia pun manusia biasa , ada salah silap . Dia cuba perbetulkan tapi orang terus menghukum .

 Cerita mereka ada macam-2 versetail kot . Ada yg sedap didengar , ada yang umpama menikaam jantung nie . Me ? masih berdiri tegak macam dulu tapi kadang-2 terhujung- hayang jugak la ditiup badai manusia . takpa , hari ni mungkin luka tu masih milik aku tapi esok belum tentu . Perancangan Allah tu sentiasa indah buat hamba-Nya . " Allah takkan menguji kita dengan hal yang kita tak mampu and He always give for someone selected "  . Setiap yang berlaku tu ada hikmahNya . Apa-2 pun, life must go on .

  • Before u assume , there's a thing called ASKING dear ...
  • Semoga kita sama-2 beusaha untuk mendapatkan rahmat dan keredhaan-Nya . 
  • Kerana pulut santan binasa , kerana mulut badan binasa . kerna sepotong kata, hati terhiris luka 
  • Kalau kat dunia nie kita buka aib orang, kat akhirat nanti Allah balas balik . laaagi malu bub depan seluruh umat manusia, daripada the only Nabi Adam till the world musnah . 
  • Remember a thing , WHAT U GIVE, U'LL GET BACK !