Blogger Backgrounds

Saturday, 5 May 2012

sekian lama x ku dengar suaramu kasih 
(bkn kekasih yer)
dpt aq rasakan bahangnya kejauhan
yang menjarakkan kasih kita

walaupun tidak kau nyatakan
tapi dapat ku rasakan
perubahan dirimu yg ketara denganku

sejak aku diusik keresahan
memaksa aku utk menemuimu
alangkah pedihnya hati ini
bila kata itu yg kau ucapkan

tak mungkin akan ku biarkan
hatiku menangis keranamu
kerna kasih x kesampaian
tapi berilah aq peluang

tidakku tahu mengapa 
kau menghukumku sedemikian
tanpa memberiku kesempatan
tuk pertahankan segala permulaan

andai luka atymu
mana tempatnya
sudah wujudkah bencimu buatku
kasihmu yg berkubur
 mana nisannya
sayangmu gugur jua

x ku sangka begitu singkatnya kasih kita
andainya ketelanjuranku ,
maafkan aq

x ku rela menyingkap sebuah kasih luka
yang akhirnya kecewa dlm air mata
sungguh aq x pernah berdoa utk ini
tp mungkin kau yg pinta

sekali lagi,maafkan aq
jujur , walau kau buat begitu
kasihku tetap utuh seperti dahulu...



hmmmm...idea tiba2 mencurah tnpa henti la plak!cukup2 la nohhh..org slalu cakap,ada hikmah di sebalik kejadian.org jgk slalu cakap,Allah xkn  bagi kita ujian yg kita sendiri x mampu nk pikul.Allah x kejam kan  sbb Allah ada sifat al-rahman n al-rahim...kita sebagai hambanya, jangan sesekali meragui kekuasaan Allah.nothing impossible in this beautiful world selagi diizinkan oleh-Nya.jujur,kadang2 aq t'tanya2 knapa aq dihadirkan satu rasa yg  sukar benar dipadam..aq dihadirkan insan yg x pernah aq jangkakan.aq dihadirkan dia , dia dan mereka.knapa mesti aq dihadirkan satu rasa(sayang)yg x mampu hilang walaupon aq diperlakukan bagai miss invisible jerr..hmmm...papa je la.alaaa...hati org mana boley nk paksa.andai aq diberi peluang,aq jnji aq xkn persiakan setiap peluang yg aq ada..tp cmne nk ada peluang klu org tu xnk kasi peluang...org yg diberi peluang lak asyik dok sia-siakan je peluang yg korang ada..untunglah korang disayangi oleh org yg korang sayang tp korang x pernah nk b'syukur..yang korang gatai dok 'menduakan' kasih si dia tu apa hal?bila org tu dah lari,mula la nk nyesal n so whatever...ssh ke nk stay to one.nmpk sangat korang x jujur n tulus dgn hubungan yg dijalinkan...ish3..kejam la korang.x kisah la dlm apa2 jenis hubungan skalipon..untunglahh..org ada 'package',sume org syg kan..kita ni apa la yg ada?? nak kta pndai,uishh x lahh..nk kata lawa,jauh panggang dari api..so ada apew?ntah..wallahualam.belajarlah m'hargai insan2 yg benar2 sayang akn diri kita.sekalipun insan yg menyayangi kita tu adalah insan yg menjengkelkan,hargailah dia sbb dia x pernah mntak utk dijadikan mcm tuhh.andai someone tu tampak hodoh atau seumpamanya di mata kita atau mmg pada lahiriah dy mmg begitu,kita xda hak nk mencaci or nk menghina dy sbb dy juga manusia yg ada hati,ada perasaan walaupun dy slalu kata,'aq x kisah la'.belajarlah memahami diri org len k.klu kita pertikaikan kejadian diri seseorang tu,samalah jugak dgn kita mempertikaikan kejadian Allah sbb Allah is the only creater for everything.hey..take note yerr..PHYSICAL LOOK CAN'T LAST LONGER BUT KETULUSAN HATI WILL

No comments:

Post a Comment