Blogger Backgrounds

Monday, 16 December 2013

Bak kata Teja :

" Masihkah kau berjauh diri
Dari sisi diri ku ini
Kau pergi bukan ku benci
  Kau yang tak mengerti 
  Membuat ku cari-cari
  Jalan manakah ku pun tak pasti 
  Dirimu tetap ku nanti 
  Andai kau kembali " 

Perhhh . Haha . I mean it ! Takpa lah , dia pun happy kan. Kira okay lah tue. Semua orang pun happy kan . Aku tumpang simpati and sedih untuk kawan aku walaupun aku tau sedikit sebanyak dia pun bersalah juga . Sabar manusia ada batasnya. Ada orang, dirinya pantang dicabar . Ada orang , agungkan egonya sampaikan khilaf dalam membuat keputusan dalam hidup sendiri . Hmmm, people with so much behaviours and attitudes . Manusia yang pelbagai . Kalau semua sama, tak challenges arr . Kan-3. Bersyukurlah mereka yang mempunyai insan yang mereka perlukan sentiasa, orang yang sanggup melakukan segala yang terbaik demi dirinya , indahnya anugerah Allah buat mereka . Aku ? Haha . Secret ! Aku tak reti la nak menelaah hati orang macam aku menelaah lirik lagu . Spoil la kan . Hmm, but it's okay :)  

Sebenarnya nak buat dedicated entry tapi ntah . Buka blog ja , tatau nak tulis apa . Time tak buka tue, idea melimpah-limpah ja . Apa la derrr . Duduk rumah bosan . Aku bukannya reti duduk diam-2. Nak tengok aku diam, aku tidur la tue . Nak keluar , ayah bukan kasi sangat . Katanya dunia sekarang tak selamat . Aku ni perempuan . Macam-2 orang boleh buat . Tapi kadang-kadang tue, aku keluar jugak . Kena ada taktik la der . Make sure ada gaps antara hari-hari yang nak keluar tue . Haha . Ayah takut aku gi jumpa boyfriend ! Hadoiiii , takda maknanya ! Apa-2 je la 

Dah mula terpesongggg 
Cenni sebenarnya , aku teringat memori-2 lama . Ramai rupanya orang cakap sayang aku . Tapi cakap je la . If they mean it , they're here . Takpa lah . Tak kesah pun.  'Someone out there still love you ' . Kenapa la aku ni terlalu bersikap ' stick to one ' . Huh ! Mak cakap aku nie jenis , kalau dengan yang tue, yang tue ja . Mana aku mau yang lain. Just berbasah- basi ja . Really ? Mak kenal anak dia kan . Aku tahu 'Kejauhan' menghampiri aku, semakin mendekat , mendekat and mendekat . Bila 'kejauhan' mula menjengah nanti , kehilangan akan menjelma. Tak pasti siapa , kenapa, bila , bagaimana . Hanya sekelip mata. Kalau Allah dah kata Dia nak amek , takda siapa boleh lawan. Tapi jangan risau, Allah bukan nak seksa kita. Dia nak kasi yang lebih baik tue. Dia kan Maha Mengetahui. Be positive with Him . Kalau kita sayangkan dia, takkan la kita tanak tengok dia berbahagia dengan pilihan and keputusan dia . 

And you , ZAZ , kehadiran hampa satu kejutan, bukan satu paksaan , kepergiaan hampa bukan keinginan , bukan untuk dihalang jauh lagi bukan tak diperlukan. It's all on your hands . Your choice. Fight for what you wants . If you want, act as you want . Jangan tarik tali sayang. Orang yang kita sayang or kita rapat tue bukan patung tapi human being , ada hati, ada persaan . If we want people to treat us well as we want, kita kena treat them well too . Live your life with fair . Kami tak menolak kemungkinan, sometime layanan baik dari kita bukan semuanya di balas baik tapi itulah ujian . Allah simpan untuk future kita. Jangan mengeluh. Ikhlaskan diri sayang . Tak semua yang kita nak tue, kita akan dapat but tak salah kalau kita berusaha dulu. Sememangnya perancangan kita jauh nak dibandingkan keindahan perancanganNya . 




No comments:

Post a Comment